Bengt og Mette Sundstrøm er ikke kun gift. De danner også par professionelt. På 14 år har de gjort auktionshuset Lauritz.com til en milliardforretning. Foto: Claus Fisker - Scanpix

Uroen fortsætter i auktionshus: Lauritz.com-direktør stopper

I samarbejde med tv2.dk

Mette Rode Sundstrøm er fortid som direktør efter 12 år i spidsen for Lauritz.com.

Uroen fortsætter i auktionshuset Lauritz.com, der nu skal finde en ny direktør.

Selskabet fortæller, at Mette Rode Sundstrøm har sagt op efter 12 år på topposten og siger farvel i løbet af det kommende år.

Hun bliver dog i selskabet, lyder det fra Lauritz.com, der gennem længere tid har været udsat for hård kritik, blandt andet på grund af mistænkelig bud-aktivitet og en miserabel aktie-udvikling efter børsnoteringen i sommeren 2016.

Siden auktionssiden gik på børsen, er Lauritz.com-aktien blevet halveret.

I starten af året kom det også frem, at selskabets driftsdirektør, Henrik Engmark, havde købt flere tusinde Lauritz.com-aktier, blandt andet på dagen, hvor Lauritz aflagde regnskab. Insiderhandlen blev meldt ud flere dage for sent til Finanstilsynet, som skal orienteres om den type handler. 

Læs også Shitstorm efter fyrværkeri-sag: "Hvorfor skulle jeg vækkes"?

Får ros af sin mand

Formand Bengt Sundstrøm - der i øvrigt er gift med den afgående direktør - forventer at have en ny direktør på plads i løbet af 2017.

- Hun har gjort et forrygende arbejde med at lede selskabet og opbygge Lauritz.com's koncept, identitet og netværk af auktionshuse, siger Bengt Sundstrøm i en meddelelse til fondsbørsen.

- Jeg respekterer fuldt ud hendes ambition om at overlade den daglige ledelse til en ny CEO, som vil frigøre tid for Mette til at udvikle en ny rolle hos Lauritz.com, fortsætter han. 

Læs også Efter fyrværkeri-fadæse: Nu driller brille-konkurrenten

Brug for ny profil

Mette Rode Sundstrøm har været en del af Lauritz.com i 16 år, hvoraf 12 har været som administrerende direktør.

- Jeg mener, at der nu er behov for en mere procesorienteret CEO-profil, der kan eksekvere på den løbende operationelle udrulning af Lauritz.com internationalt ved at skalere vores systemer og optimere vores processer og indtjening, siger Mette Rode Sundstrøm.

- Det tillader mig også at give mit bedste til Lauritz.com i en ny og mere strategisk rolle i bestyrelsen. 

Læs også Skræmte med kæmpebrag - trodsede Thiele deres tilladelse?

I samarbejde med tv2.dk