Tre personer meldes dræbt af skud på åben gade i Malmø

Skudepisoden er sket på Drottninggatan, og den er ikke terrorrelateret, mener svensk politi.

Tre personer meldes nu dræbt efter et skyderi mandag aften i det centrale Malmö i Sverige. Natten til tirsdag kom det frem, at en 18-årig ung mand og en 29-årig mand var dræbt af skud, og tirsdag morgen blev et tredje offer erklæret dræbt efter skyderiet mandag - det skriver Sydsvenskan. At en tredje person er død, bekræfter hospitalet i Malmö nu også ifølge SVT Nyheter.

Der er ifølge Sydsvenskan tale om ung mand omkring 20 år, som er det tredje offer. I alt blev seks personer ramt under skyderiet.

Politiet siger samtidig, at skudepisoden ikke er terrorrelateret.

Hændelsen betragtes i stedet som en særskilt skudepisode og forsøg på mord mellem kriminelle individer, lyder det fra politiet.

To personer er dræbt af skud, mens fire er såret. Skyderiet fandt sted på åben gade i det centrale Malmø mandag den 18.06 2018.
To personer er dræbt af skud, mens fire er såret. Skyderiet fandt sted på åben gade i det centrale Malmø mandag den 18.06 2018.
Foto: Presse-fotos.dk

Flere mænd kendt af politiet

De tre såredes tilstand er endnu uvis.

Expressen skriver, at flere af mændene er i 20'erne, og mindst én mand skal være kendt af politiet i forvejen, og der er en person, som myndighederne har haft stort fokus på at følge. To af de andre mænd er også tidligere kendte.

Svensk politi oplyser, ar der endnu ikke er nogen mistænkte til skudepisoden.

- Nej, vi har ingen mistænkte. Vi arbejder på det, og vi har vidneudsagn. Lige nu er det først og fremmest afspærringer og afhøringer, det gælder. Det har også stor betydning, om nogle af de sårede vil kunne give os oplysninger, siger politiets pressetalsmand, Stephan Söderholm.

Stephan Söderholm oplyser, at politiet efterforsker sagen som forsøg på manddrab. 

- Skyder man mod folk på åben gade, så kan det kun anses som forsøg på at dræbe, siger Stephan Söderholm.

Afspærring i centrum af Malmø

Det svenske nyhedsbureau TT skriver, at der blev slået alarm til politiet lidt efter klokken 20 mandag aften, og politiet afspærrede Drottninggatan og et område, der ligger tæt på politistationen i centrum af byen.

Desuden har politiet styrket sikkerheden på hospitalet i Malmø.

Ifølge den svenske avis Aftonbladet blev der affyret flere skud ved en internetcafé i Malmø.

- Det lød som mindst 15-20 skud fra et automatisk våben, siger det svenske øjenvidne Jonathan Burhoff, der bor i nærheden af skyderierne.

Billeder af internetcaféens ruder ud mod gaden afslører, at der mindst er to skudhuller, der er gået igennem glasset.

De svenske myndigheder er tilbageholdende med yderligere oplysninger i sagen, men politiet oplyser, at der ikke umiddelbart er grund til bekymring for byens indbyggere som følge af skudepisoden.

Malmø har været plaget af mange skyderier, og i maj blev en mand skudt og dræbt på åben gade.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik