Tour de France, Roskilde Festival og landsstævne kolliderer i trafik-kaos

Tour de France, Roskilde Festival og DGI Landsstævne falder sammen i 2021, og det giver massive udfordringer.

Der bliver tryk på de danske landeveje og togskinner, når verdens største cykelløb Tour de France i 2021 kolliderer med Nordeuropas største musikfestival og Danmarks største idrætsfestival, DGI Landsstævne.

Tour de France-starten i Roskilde lørdag den 3. juli falder nemlig samme dag, som Roskilde Festival holder stor afslutningsfest.

Oven i det ramler datoen også sammen med DGI Landsstævne, der afholdes den 1.-4. juli 2021 i Svendborg.

DSB er allerede i gang

Allerede nu er DSB i gang med planlægningen af togtrafikken den pågældende dag, oplyser informationschef ved DSB Tony Bispeskov.

 
 
Foto: tv2.dk

- Der er nogle år til endnu, men vi går straks i gang med at finde ud af, hvilke muligheder vi har for at hjælpe med den store opgave, det nu er, at få fragtet de mange tusinde hjem fra cykelløb, landsstævne, festival, eller hvad det nu er, siger Tony Bispeskov.

DSB sætter hvert år flere togsæt ind, når de mange festivalgæster skal retur.

- Vi registrerer alle større begivenheder i landet, så vi har mulighed for at tage hensyn til arrangementer. Det gælder den tilbagevendende begivenhed Roskilde Festival, men også nyheden om at Tour de France kommer til Danmark.

Festival og cykelløb i skøn forening

Festivalen plejer at betyde, at Roskildes indbyggertal vokser med over 100.000 mennesker. Med Tour de France oveni vil dette tal formentlig nå nye højder.

Derfor skal de enorme begivenheder arbejdes ind i hinanden, fortæller Roskildes borgmester, Joy Mogensen (A).

- Det bliver nødt til at blive tænkt sammen, for der er i forvejen 120.000-130.000 mennesker til Roskilde Festival. Det er nogenlunde det samme tal, der er tale om ved Tour de France-etapestarter, og derfor skal det tænkes sammen rent fysisk. Jeg har været i kontakt med festivalen, og jeg ved, at de glæder sig, siger Joy Mogensen til TV 2 SPORT.

Hun anerkender, at to så store arrangementer på én dag kan lyde lidt kaotisk, men hun mener også, at det kan ende som en ualmindelig festlig lørdag.

- Det har været en del af det, vi har budt ind med. Vi har en UNESCO-verdensarv i domkirken, dansk kulturarv med vikingeskibene og en sprudlende og moderne festival

Landsstævne efter planen

DGI Landsstævne og Svendborg Kommune har fredag holdt møde omkring de logistiske udfordringer, der måtte opstå omkring transporten til og fra den store idrætsfestival, hvor arrangørerne forventer op mod 25.000 deltagere plus gæster og frivillige.

- Vi har aftalt, at vi holder fast i vores planer om at afholde landsstævnet den første weekend i juli 2021, selv om Tour de France kommer til landet. Vi har god tid til at forberede os og forventer, at langt de fleste af vores gæster allerede er på plads torsdag, siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI, til TV 2.

- Da Tour de France starter fredag i København og slutter søndag i Jylland, forventer vi ikke, at der bliver de store logistiske problemer. Vi er bare glade for, at der kommer så meget fokus på cykling, der jo i forvejen fylder en hel del i landsstævnets program.

Vejdirektoratet oplyser til TV 2, at man indtil videre ikke har været med ind over planlægningen af de trafikale udfordringer, det kommer til at give, at Tour de France falder sammen med Roskilde festival og DGI Landsstævne.

- Vi vil blive inddraget i planlægningen af trafikafviklingen omkring Tour de France, når vi kommer tættere på, men lige nu har vi ikke nogen detaljerede planer klar, siger ​pressechef i Vejdirektoratet, Martin Østergaard-Nielsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik