Tiltale: Peter Madsen mishandlede og bandt Kim Wall

Pressen har tirsdag fået indsigt i anklageskriftet mod Peter Madsen.

Politiet mener, at Peter Madsen bandt og mishandlede Kim Wall nede i ubåden Nautilus, inden han dræbte hende.

Det fremgår af anklageskriftet, som tirsdag er blevet offentliggjort af anklagemyndigheden.

Peter Madsen havde forud for drabet planlagt at ville slå Kim Wall ihjel, mener politiet. Ifølge anklageskriftet medbragte han sav, kniv, tilspidsede skruetrækkere, strips og rør på ubåden.

Politiet og anklagemyndigheden mener, at Peter Madsen slog Kim Wall ihjel ved enten at skære halsen over på hende eller ved at kvæle hende. 

Tiltalt for seks forhold

Tirsdag den 16. januar rejste anklagemyndigheden ved Københavns Politi tiltale mod Peter Madsen.

Ubådsbyggeren er tiltalt for i alt seks forhold – hvor de første to forhold handler om selve det formodede drab på Kim Wall – og om usømmelig omgang med lig. 

Ubådsejer Peter Madsen tages med af politiet, efter han er blevet reddet op af vandet i Køge Bugt.
Ubådsejer Peter Madsen tages med af politiet, efter han er blevet reddet op af vandet i Køge Bugt.
Foto: TV 2

Tredje forhold beskriver, hvorfor politi og anklagemyndighed mener, at Kim Wall er blevet udsat for ’andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter’ nede i ubåden – mens de sidste tre forhold drejer sig om forskellige brud på søfartslovgivningen.

I alt er anklageskriftet tre sider langt.

Samme dag, hvor tiltalen blev rejst, fik Peter Madsen selv hele anklageskriftet forkyndt i Vestre Fængsel, hvor han sidder varetægtsfængslet. Ifølge dansk lovgivning går der derfra yderligere en uge, inden pressen har ret til indsigt i anklageskriftet. Dermed har det frem til nu kun været politiets og anklagemyndighedens hovedpunkter i anklageskriftet, der har været offentlig kendt. 

Anklagemyndigheden mener, at Peter Madsen har dræbt Kim Wall efter forudgående planlægning og forberedelse, men det fremgår ikke, hvordan den svenske journalist blev dræbt. Ifølge anklageskriftet kan det være sket ved halsoverskæring eller kvælning. 

Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet siden den 12. august. 
Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet siden den 12. august. 
Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Retssagen mod Peter Madsen begynder den 8. marts 2018. Sagen var tidligere berammet til otte retsdage, men for at tidsplanen ikke skal være alt for stram, er der nu lagt yderligere fire dage til. Der forventes fortsat dom i sagen onsdag den 25. april i år.

Anklagemyndigheden kræver Peter Madsen idømt fængsel på livstid eller sekundært forvaring, hvilket kan blive aktuelt, da Retslægerådet den 15. januar har vurderet, at forvaring kan være påkrævet.

Nægter sig skyldig

Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet siden den 12. august. 

Allerede samme dag, hvor ubåden Nautilus sank i Køge Bugt og Peter Madsen blev sejlet i land af en privat sejler, blev han sigtet for at have dræbt Kim Wall. Den nu 47-årige ubåds- og raketbygger har fler gange siden da ændret forklaring - men han har hele tiden nægtet sig skyldig i drab. 

Han har senere tilstået partering og usømmelig omgang med lig, men afviser også, at der skulle være foregået noget seksuelt i ubåden.

Den drabstiltalte Peter Madsen sidder indtil videre varetægtsfængslet frem til den 7. februar.. Anklagemyndigheden vil på det tidspunkt kræve, at varetægtsfængslingen forlænges, til der er afsagt dom i sagen.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik