Svar ikke på denne sms: Nets advarer igen om svindel-beskeder

Flere tusinder har modtaget sms-beskeder, som ser ud til at komme fra Nets. Men det er et svindelnummer, advarer de.

Det er en besked som den herover, tusindvis af danskere har modtaget de seneste døgn .

- Vi informerer dig om, at din NemID-konto er blokeret. Bekræft dine oplysninger presserende, hvis ikke du vil få en ny kode nøgle i 3 uger, står der i beskeden.  

quote  Beskederne ender hos flere tusinde hver eneste gang, så det må virke et sted.

Søren Winge, NETS

Beskeden står med kortudbyderen Nets som afsender. Men det er ikke Nets, der står bag. Det er svindlere, som prøver at lokke fortrolige oplysninger ud af danskerne. Derfor advarer Nets nu: Du skal slette beskenden og hverken trykke på linket eller besvare beskeden, hvis du vil sikre dig mod svindel. 

- Vi ville aldrig henvende os på den måde. De her numre er ikke usædvanlige, så heldigvis ved de fleste, at det er svindel, men derfor er det alligevel vigtigt, at ingen er i tvivl om, hvad de skal gøre, når de får den, siger kommunikationsansvarlig ved Nets, Søren Winge, til TV 2.

Både Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har retweetet beskeden fra Nets. 

Flere tusinder kan have fået den

Nets har fået flere henvendelser fra danskere, som har fået den mystiske besked og ikke ved, hvordan de skal forholde sig.

 - Vi kender endnu ikke det præcise omfang, men når de her bølger kommer, så er det typisk flere tusinde danskere, der bliver berørt af dem, siger Søren Winge.

Ifølge Søren Winge er beskederne ikke i sig selv en risiko, men så snart beskeden bliver besvaret, så er det sikreste at få sit kort spærret. Hvis først en bagmand har kortoplysninger og NemID-oplysninger, så er der nemlig en risiko for, at de kan misbruges til for eksempel at købe varer eller tilgå ens netbank. 

Hvis uheldet trods advarslen alligevel er ude, er første skridt at ringe til Nets nummer, som står bag på alle betalingskort.

- Det er vigtigst, at vi får udbredt den viden, så folk ikke bliver angste, så snart de får en besked som den her, men snarere ved, at den bare skal ignoreres, siger Søren Winge. 

Snyde-sms'er er effektive

På trods mange sager om svindel-beskeder, så er der hver gang, en ny bølge af svindelbeskeder skyller ind over Danmark, enkelte personer, som ender i fælden. Og hvis det er en selv, der frivilligt har opgivet sine oplysninger, er det heller ikke sikkert, at det er muligt at få en erstatning. 

- Det er en meget udbredt form for svindel, og beskederne ender hos flere tusinde hver eneste gang, så det må virke et sted, siger Søren Winge.  

Søren Winge har også oplevet, at bagmændene forfiner deres metoder og for eksempel har fået adgang til Nets egne beskedtjenester, hvor de normalt sender bekræftelseskoder, og det derfor ser endnu mere troværdigt ud. Han fastholder dog, at Nets aldrig vil bede om oplysninger på den måde. 
 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik