Slut med "frikadiller" på festival - spejdere tvunget til at skifte navn

Det er en uskyldig stavefejl, der ligger til grund for det særprægede navn, lyder det fra tropsleder.

I denne uge lægger Roskilde Festival endnu en gang rammer til musik, fest og mad, som den har gjort siden 1971.

Men med startskuddet til dette års festival døde også en lang tradition for spejdergruppen Vigge, som i 37 år har haft en frikadellebod på festivalen.

Navnet på boden var ’Frikadiller’, men noget tyder på, at det særprægede navn er blevet for meget for Roskilde Festival, skriver Dagbladet Roskilde.

En kontaktperson for festivalen har nemlig - ifølge støtteforeningen Vigges Venner - bedt spejdergruppen om at ændre navnet på den lille madbod, fordi det var ”seksuelt ladet”.

- Det er da frustrerende. Nu har boden heddet ’Frikadiller’ siden 1982. Der har aldrig været nogen, der har syntes, det var et problem – før nu, siger Jacob Geltzer, tropsleder i foreningen, til TV 2.

Tropsleder: - At gå i små sko

Meldingen kom ifølge tropslederen halvandet døgn før, festivalen lod hegnet falde, så der skulle tænkes hurtigt.

Løsningen blev at banke et lille stykke træ op på bodens facade, så spejdernes madsted nu går under det meget retvisende navn ’Frikadeller’.

Men det er en forfejlet hensyntagen, mener Jacob Geltzer.

- Det er lidt at gå i små sko for en festival, der slår sig op på frisind, nøgenløb og at være et frirum for de unge. Og hvor ’bolleboden’ ligger næsten lige ved siden af vores, lyder det.

Navnet er da heller ikke hverken et forsøg på at provokere eller støde de mange sultne festivalgængere.

- Dengang vi startede i ’82, var der en, der skulle lave et skilt. Men han kunne ikke stave til 'Frikadeller' og skrev 'Frikadiller' i stedet. Og siden har vi heddet det, siger Jacob Geltzer.

Navnet er da heller ikke hverken et forsøg på at provokere eller støde festivalgængerne, det skyldes en stavefejl fra 1982.
Navnet er da heller ikke hverken et forsøg på at provokere eller støde festivalgængerne, det skyldes en stavefejl fra 1982.
Foto: Fotoerik/danmark / FOTOERIK@LIVE.DK

Forundrede stamkunder

Ændringen er heller ikke gået ubemærket hen. I boden har flere stamkunder allerede stillet spørgsmålstegn ved det pludselige navneskift.

Og det ærgrer også tropslederen, at det traditionsrige navn har måttet vinke farvel til festivalen.

- Det er en ubetydelig ting, men alligevel ikke. Det er vores brand, og hvis folk synes, det er sjovt, vil vi gerne holde fast i det. Som en lille gimmick, siger han til TV 2.

I et skriftligt svar til TV 2 skriver Roskilde Festivals pressekontor, at festivalens handelsansvarlige vurderede, at bodens hidtidige navn var "ude af trit med det udtryk, som festivalen samlet set gerne til opnå".

- Ord som diller og vendinger som "get your diller here" er jo ganske fjollede og harmløse, men samtidig lidt utidssvarende og egentlig heller ikke nødvendige i en madsammenhæng, lyder det.

De skriver yderligere, at tanken var at indlede en dialog med boden om navnet. Jacob Geltzer har dog en anden opfattelse af episoden, som han beskriver som en "lodret ordre".

Der vil nu blive tjekket op på situationen hos foreningen, lyder det til slut fra Roskilde Festivals pressekontor.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik