Søren Pinds afløser er fundet: Martin Geertsen vender tilbage

Søren Pinds afløser har modtaget nyheden med blandede følelser.

Det bliver Venstres Martin Geertsen, der afløser Søren Pind i Folketinget

Martin Geertsen, der sad i Folketinget fra 2011 til 2015, bekræfter over for TV 2, at han vender tilbage.

- Jeg ser frem til det med lidt blandede følelser. Nu har jeg kendt Søren i 25 år, så det er ikke sådan, at jeg går rundt og danser på borderne. Jeg synes, det er lidt trist på det personlige plan, og det er det faktisk også for Venstre.

Søren Pind forlader både sin post som uddannelses- og forskningsminister og pladsen i Folketinget med øjeblikkelig virkning.

Hans kollega Esben Lunde Larsen stopper som miljø- og fødevareminister, men fortsætter i Folketinget frem til næste valg.

Havde set det komme

I slutningen af sidste uge kunne Weekendavisen berette, at Søren Pind har været i spil til posten som chef for Det Kongelige Teater. Søren Pind fik ikke jobbet, men bekræfter tirsdag oplysningen.

Martin Geertsen har igennem mange år dannet tæt parløb med Søren Pind i københavnsk kommunalpolitik, og han er derfor ikke voldsomt overrasket over, at partifællen stopper.

- Jeg er ikke henlagt i chok. Vi har kendt hinanden i 25 år, og jeg har selvfølgelig snakket med Søren om det her så meget, som han nu har haft lyst til at tale med mig om det, siger Martin Geertsen.

Han havde dog ikke regnet med, at det vil blive meldt ud tirsdag aften, hvor han stod i hjemmet og stegte hakkebøffer med familien.

48-årige Martin Geertsen var blandt andet integrationsordfører, da han sad i Folketinget for Venstre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik