Sag om gruppevoldtægter af fem unge piger vokser

Et boligområde i Kokkedal danner rammerne om en stadig voksende sag om påståede gruppevoldtægter blandt unge teenagere.

De var i en kælder i et boligområde i Kokkedal, det var den 13. december 2017, og ifølge sigtelsen fra Nordsjællands Politi holdt gerningsmanden fast i pigen og udsatte hende for fuldbyrdet voldtægt.

Pigen var 13 år gammel, og den formodede gerningsmand var 15.

Sagen er en del af et stadigt voksende kompleks af påståede voldtægter, gruppevoldtægter og forskellige overgreb, hvor indtil videre fem drenge på 15 til 17 år er varetægtsfængslet, og hvor fem unge piger, der var mellem 13 og 16 år på gerningstidspunktet, er navngivet som ofre. 

Stadig bag tremmer

Drengene blev anholdt tidligere i juni, og torsdag og fredag har de alle fået varetægtsfængslingen forlænget i yderligere fire uger.

Alle nægter sig skyldige, men Retten i Helsingør har vurderet, at der er begrundet mistanke for, at de påståede overgreb har fundet sted.

Ligesom retten vurderer, at de sigtede drenge vil forsøge at påvirke vidnerne i sagen, navnlig de forurettede piger, hvis de er på fri fod.

- Jeg er glad for, at retten har givet os medhold i anklagerens påstand om fortsat varetægtsfængsling, så vi har arbejdsro i de næste fire uger. Det er et større sagskompleks og et puslespil, hvor vi nu kan påbegynde arbejdet med at få brikkerne til at falde på plads, siger Henrik Gunst, som er leder for afdelingen for personfarlig kriminalitet i Nordsjællands Politi.

En sag blev til flere

I første omgang var det tre drenge, der blev anholdt og stillet for en dommer den 1. juni - sigtet for voldtægt eller medvirken til voldtægt af en 14-årig pige. Den ene skal have begået voldtægten, mens en af de andre skal have filmet, at det skete. Den tredje befandt sig i et andet lokale og blev løsladt efter et par dage.

Allerede under det første retsmøde kom det imidlertid frem, at der kunne være tale om flere voldtægter, og den 14. juni blev yderligere tre drenge anholdt og stillet for en dommer. De blev sigtet for tre andre tilfælde af overgreb mod en helt anden pige, hvor en af drengene, der allerede var varetægtsfængslet, skal have deltaget i to af dem. 

Overgrebene mod den anden pige, der ligeledes var 14 år gammel, foregik ifølge sigtelserne på to privatadresser og i et solcenter i oktober og november måned 2017 - og endelig er fem nye sigtelser og yderligere tre mulige ofre kommet til i forbindelse med, at drengene torsdag og fredag igen er stillet for en dommer.

Sigtelser, der både omhandler episoder fra 2017 og 2018.

Lukkede døre

I nogle tilfælde skal de påståede overgreb være filmet af drengene - og i andre tilfælde er pigerne sluppet væk, fordi de har gjort fysisk modstand.

Alle retsmøder er behandlet for lukkede døre, og det er derfor ikke klart, hvilke beviser anklagemyndigheden har kunnet fremlægge.

I flere tilfælde omtaler sigtelserne endnu uidentificerede medgerningsmænd, og Nordsjællands Politi bekræfter uden yderligere kommentarer, at der kan være flere mistænkte på fri fod.

Politiet ønsker heller ikke at uddybe, hvorvidt de sigtede drenge tidligere har været i politiets søgelys, men ifølge TV 2s oplysninger er flere af dem kendt af myndighederne. 

TV 2 har talt med flere pårørende til de sigtede, og herfra lyder det, at drengene er populære blandt pigerne, og at der ikke kan være tale om voldtægter.

På grund af drengenes unge alder er de alle varetægtsfængslet i surrogat på forskellige sikrede ungdomsinstitutioner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik