Sådan rammer snevejret: Se udviklingen time for time

Torsdag eftermiddag kan sneen dale over hovedstadsområdet. Fredag kan der samlet set være faldet mellem 10 og 15 cm sne.

Efter en blæsende og mild onsdag med vindstød, der i eftermiddag og i aften kan nå stormstyrke, så venter der noget helt andet vejr i løbet af torsdag eftermiddag, aften og natten til fredag.

Kong Vinter svinger nemlig igen med sablen i form af et lille lavtryk, der frem imod morgen aften bevæger sig fra Atlanterhavet til De Britiske Øer og derfra videre hen over den sydligste del af Danmark imens det bliver kraftigere.

Med lavtrykkets bane syd om landet, så vil kold og tør luft nord for lavtrykkets centrum gradvist få nedbøren til at gå over i sne flere steder i navnlig den sydlige halvdel af landet, mens man meget vel kunne få tørvejr i det nordjyske hele torsdagen.

Prognoseanimationen ovenfor og prognosekortene herunder viser i intervaller på to timer, hvordan nedbørområdet med regn og sne ventes at bevæge sig op over landet fra torsdag formiddag til torsdag nat.

De hvide nedbørområder angiver, hvor prognosemodellen forventer at nedbøren vil falde som sne eller tøsne, mens de blå områder betegner nedbør som regn.

Herudover viser kortene også de forventede temperaturer på det pågældende tidspunkt.

TORSDAG KL. 11.00

Mens lavtrykket endnu ligger i den sydlige del af Nordsøen, så begynder frontsystemet at bevæge sig ind over Sydvestjylland. I første omgang vil nedbøren falde som regn ved temperaturer mellem 3 og 5 graders varme. 

 
 

TORSDAG KL. 13.00

Efter middag breder nedbøren sig op over større dele af Syddanmark - fortsat mest som regn - mens dér hvor nedbøren er mest intens, i den sydlige og sydvestlige del af Jylland, begynder den at gå over i tøsne med temperaturer på 1-2 graders varme.

 
 

TORSDAG KL. 15.00

Midt på eftermiddagen forventes nedbør i hele den sydlige halvdel af landet og flere og flere steder går nedbøren over i tøsne med temperaturer kun lige over frysepunktet. Længst mod syd i Jylland og på Øerne vil nedbøren dog fortsat mange steder antageligt falde som regn eller slud.

 
 

TORSDAG KL. 17.00

 Sent torsdag eftermiddag breder nedbøren sig lidt mod nord, men det er usikkert præcis hvor langt mod nord den kommer. Sandsynligvis holder det tørt nordenfjords. I store dele af Jylland og på Sjælland er nedbøren gået over i tøsne med det mest intense snefald tættest på grænsen til regnvejret - det vil sige i et bælte fra Esbjerg over trekantsområdet til Nordfyn.

 
 

TORSDAG KL. 19.00

Tidligt torsdag aften sner det i store dele af landet, men længst mod syd vil nedbøren formentlig falde som regn. Det vil sandsynligvis fortsat sne kraftigst i et område fra Esbjerg til Nordfyn og Midtsjælland. Især i Midtjylland kan temperaturen falde til under frysepunktet og sneen kan begynde at fyge med en jævn til hård vind, stedvis kuling, fra nordøst.

 
 

TORSDAG KL. 21.00

Torsdag aften snevejr i hele den sydlige del af landet, men længst mod syd stadig sandsynligvis regn eller slud. I store dele af Midt- og Sydjylland, på Fyn og Sjælland ventes snefald med temperaturer omkring eller lige under frysepunktet. Dér, hvor der er frostvejr, kan sneen fyge.

 
 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik