Sådan har regn- og tordenbyger ramt Sjælland

Lørdag eftermiddag har flere kraftige regn- og tordenbyger ramt store dele af Sjælland.

I en ellers knastør maj er der lørdag eftermiddag kommet tiltrængt regn flere steder på Sjælland. 

Flere områder med regn- og tordenbyger har bevæget sig fra Skåne ind over Sjælland fra øst, og det har flere steder givet anledning til skybrudsagtig regn og adskillige lynnedslag.

I løbet af lørdagen har DMI's lynpejlere registreret 533 lynnedslag i området omkring og over Danmark - heraf er del dog slået ned over Skåne og Østersøen.

Radarbillede med lynnedslag klokken 14.45 lørdag eftermiddag. En kraftig tordenbyge bevægede sig ind over den nordlige del af København og Nordsjælland.
Radarbillede med lynnedslag klokken 14.45 lørdag eftermiddag. En kraftig tordenbyge bevægede sig ind over den nordlige del af København og Nordsjælland.
Foto: TV 2 Vejret

Der er fortsat ikke officielle - eller uoficielle - meldinger om skybrud, selvom vi på TV 2 VEJRET har modtaget en del billeder, der viser, at der lokalt meget vel kan have været tale om skybrud.

Ustabil luft over Danmark

De kraftige byger er opstået i en ustabil luftmasse over Danmark, som følge af passagen af et område med koldere luft i stor højde. Derfor skal man ikke lade sig 'snyde' af det relativt høje lufttryk, vi har over landet. På trods af det er luften ustabil nok til, at der kan dannes byger.

Igen søndag kan der optræde byger mange steder i Danmark.

RAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.
  • Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.
Kilde: TV 2 Vejret

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik