Mere sne på vej til Nordsjælland og Storkøbenhavn

Det er særligt i Nordsjælland og Storkøbenhavn, der kommer sne i dag.

Mens nogle er stået op til silende regn og andre diset og tåget vejr, vågnede nogle også til rigtigt vintervejr med sne og frost - og snevejret fortsætter i dele af landet hen over formiddagen og dele af eftermiddagen.

Det er et lavtryk, som er ansvarlig for snevejret. Snefnuggene begyndte at falde allerede i løbet af natten, og lavtrykket giver endnu sine steder, inden det har fjernet sig helt fra Danmark. 

Sneen falder til at begynde med primært over Djursland og området omkring Aarhus samt det nordvestlige og nordlige Sjælland, og det vil være Sjælland, som står for skud resten af dagen. 

Styrken af nedbøren bestemmer, om det bliver sne eller slud

Og det er nærmere bestemt Nordsjælland og til dels Storkøbenhavn, som kan blive  ramt. Her er luften nemlig af svensk oprindelse og er dermed tilstrækkelig kølig til, at nedbøren falder som sne. En noget våd variant dog. Nemlig det, der rent teknisk kaldes tøsne.

Forventet placering af nedbør sidst på formiddagen. Prognosen peger på, at nedbøren vil kunne falde som sne over især Nordsjælland.
Forventet placering af nedbør sidst på formiddagen. Prognosen peger på, at nedbøren vil kunne falde som sne over især Nordsjælland.
Foto: TV 2 Vejret

Sneen vil kunne falde i perioder frem til midt på eftermiddagen på de kanter, og nedbørformen vil kunne slå over i slud, en blanding af regn og sne, i perioder. Styrken af nedbøren bestemmer, om det bliver sne eller slud.

Kraftig nedbør vil typisk falde som sne, mens den lettere variant vil have en tendens til at være vådere.

Snevejret kan også strejfe Bornholm i løbet af dagen, og det kan meget vel blive det sidste snevejr i denne vinter. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik