Racekøreren Michelle Gatting fra Vedbæk skal køre Le Mans

Michelle Gatting skal køre Le Mans for første gang. Hun debuterer i det legendariske løb i 2019.

En langvarig drøm er gået i opfyldelse for racerkøreren Michelle Gatting fra Vedbæk.

Til juni debuterer hun i det mytiske racerløb Le Mans.

Det har været meget rørende, og jeg er først ved at stoppe med at græde nu her. Det er en drøm, jeg har kæmpet for i mange, mange år, fortæller Michelle Gatting til TV 2 SPORT.

I denne sæson er hun kommet ind i den europæiske Le Mans-serie, hvor hun kører Ferrari for Kessel Racing som en del af det første kvindelige hold nogensinde. Det har øget hendes forhåbninger om, at 2019 ville blive året, hvor hun endelig kom til start i 24-timersløbet.

Alligevel har hun ikke følt sig sikker, før invitationen landede i dag den første marts.

- I lang tid har jeg været 90 procent sikker på, at vi fik den her invitation. Men jeg har gået og ventet på, at det blev den første marts, selvom teamet har haft god støtte fra det internationale motorsportsforbund FIA, siger Michelle Gatting, der debuterede i DTC i april 2016. 

Se kort interview med 25-årige Michelle Gatting om dengang hun startede som lille pige med at køre gokart - og om at være kvinde i motorsport

En hilsen fra Allan Simonsen

At Michelle Gatting skal gøre Le Mans i 2019 er ikke kun en drøm, der går i opfyldelse for den 25-årige racerkører. Det er også en spådom fra afdøde Allan Simonsen, der holder stik. De to kendte hinanden og talte sammen, inden Allan Simonsen kørte galt og omkom på netop Le Mans i 2013.

- Dengang sagde han til mig, at jeg også ville komme til at køre Le Mans. Nu sker det, og vores snak dengang er med til at gøre det ekstra magisk for mig.

- Det har ikke været nemt for mig at nå hertil. Det har været en lang og sej kamp i modvind, og nu kommer der endelig noget medvind. Le Mans er et legendarisk racerløb, som ALLE kender. Derfor er det et løb, enhver racerkører gerne vil køre. Jeg har selv været dernede og se det, og det var en helt vild oplevelse bare som tilskuer. Nu skal jeg køre det, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det bliver.

Le Mans køres i år fra den 15. til den 16. juni.

Du kan lære Michelle Gatting fra Vedbæk bedre at kende i videoen herunder:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik