Råd advarer om svindel med sommerhuse: - Det er grove sager

Svindlen med udlejning foregår især på Facebook, lyder advarslen. Få fem gode råd til at undgå snyd nederst i artiklen.

En række familier har oplevet at blive snydt og bedraget af en sommerhusejer. Ejeren havde lejet samme Hornbæk-adresse ud i samme tidsrum til en fortjeneste på mange hundredtusinder kroner - og blev denne uge anmeldt til politiet.

Onsdag kom endnu en sag om mulig svindel frem. 50 personer har anmeldt en kvinde fra Sjælland for svindel i forbindelse med udlejning af campingvogne.

Det får nu Forbrugerrådet TÆNK til at sende en advarsel.

Vicedirektør Vagn Jelsøe fortæller, at man ikke normalt ser den slags svindel i Danmark. Det sker oftere, at danskere lejer et hus i udlandet, som så ikke findes.

- Det er grove sager. Og det understreger behovet for at advare mod, at man handler med nogen, man ikke kender, siger Vagn Jelsøe og fortsætter:

- Hold dig til dem, du kender, eller til professionelle formidlere, hvor du kan tjekke på brugeranmeldelsessider, om de er ordentlige firmaer.

Han insisterede på, at pengene var brugt

En af de lejere, der havde lejet sommerhuset i Hornbæk, er Peter Berg. Han skulle have holdt sin sommerferie i huset, men kort før afgang aflyste udlejeren af sommerhuset.

På Facebook opdagede han, at mange andre havde samme oplevelse med samme sommerhus.

- Så tænkte jeg bare: "Shit, shit, shit. Nu har jeg mistet min penge, det er en svindler det her," siger han og fortsætter:

- Jeg har været for dum. Jeg lejer aldrig af private igen.

Samme sommerhus har Steffen Mejdahl også forsøgt at leje. Han har som den eneste fået sine penge tilbage.

- Jeg kørte fra Vestjylland til Hornbæk sammen med en kammerat, der skulle have lejet den anden halvdel af dobbelthuset. Vi syntes jo ikke, han bare skulle have lov at tage røven på os. Han tog det meget stille og roligt, fortæller Steffen Mejdahl til TV 2.

- Vi fortalte, at vi ville gå til politiet. Så fik vi først 4700 kroner, men der manglede stadig 4000 kroner. Han insisterede på, at pengene var brugt. Vi kørte så ned i byen for at spise, og da vi kom tilbage, havde han så pludselig fundet pengene, fortæller Steffen Mejdahl, der forsøge at leje huset tilbage i marts.

Farligt at handle på de sociale medier

Forbrugerrådet TÆNK's vicedirektør Vagn Jelsøe fortæller, at man hos dem i stigende grad ser svindel på de sociale medier. Derfor advarer han specifikt mod, at man handler med privatpersoner over for eksempel Facebook.

Både i sagerne med sommerhuset og med campingvognen har udlejer og lejer fundet hinanden på Facebook.

- Bedragerne søger ind på de sociale medier, for det gør vi jo alle sammen. Jo mere vi færdes på de sociale medier, jo mere vil det også være et sted, hvor svindlerne kommer hen, siger han.

Han understreger, at det er langt sikrere at søge væk fra de sociale medier og fremmede privatpersoner og derimod leje hos kendte firmaer.

- Hvis du handler med en virksomhed, har du visse rettigheder. Når du handler med private igennem et Facebook-opslag, er du sådan set på Herrens mark, siger han.

Vagn Jelsøes råd for at undgå svindel:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

brand ishøj

Beboere skal genhuses efter brand i Ishøj

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde - frygtes dræbt

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere