Politiet forventer udenlandske hooligans til pokalfinale

Københavns Politi har efterretninger om, at danske fodboldfans har ’rakt ud til vores nabolande for at invitere hooligan-venner’.

Pokalfinalen mellem Brøndby IF og FC København har været længe ventet.

Kristi Himmelfartsdag skal fodboldslaget endelig stå i Danmarks nationalarena Parken – men ifølge politiet er det er ikke kun spillerne, der forventes at støde sammen i København.

quote Jeg vil ikke lægge skjul på, at lige nøjagtigt til den her kamp har vi længe hørt rygtevis, at årets store slag skal stå.

Politiinspektør Peter Dahl ved Københavns Politi

Politiinspektør Peter Dahl fortæller til TV 2:

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at lige nøjagtigt til den her kamp har vi længe hørt rygtevis, at årets store slag skal stå. Altså de her planlagte slagsmål, som vi ofte ser mellem de hardcore fangrupperinger.

- De efterretninger vi har til denne her kamp tyder også på, at man har rakt ud til vores nabolande, blandt andet Tyskland, for at invitere nogle af sine hooligan-venner med herop. Det tegner ikke så godt, men vi håber på det bedste, lyder det fra Peter Dahl.

Vurderet ud fra tilskuerudviklingen i dansk fodbold kan Peter Dahl have grund til at håbe, at finalen afvikles nogenlunde gnidningsfrit. Tilskuerudviklingen i Danmark viser nemlig et markant fald i antallet af anholdelser. ’I hele sidste sæson blev kun 68 personer frihedsberøvet eller anholdt i forbindelse med kampe i Superligaen’, skrev politiet i en pressemeddelelse tidligere i år. 

Politiinspektøren gætter da også på, at en familie sagtens kan tage til pokalfinale uden at frygte for at ende i et slagsmål.

- Det vil være mit helt klare bud. Vi skal holde for øje, at fangrupperingerne har det med at opsøge hinanden, og hvis ikke det lykkes, så er det politiet, de retter vreden mod.

- Jeg håber meget, at det er vores dialogbetjente, vi ser i morgen. Dem med hvide kasketter og gule veste. Det er dem, vi starter med at sende på gaden. Det er kun, hvis det bliver nødvendigt, at vi sender betjente ud med noget andet tøj og blå hjelme, siger Peter Dahl. 

De officielle fanklubber fra Brøndby og FCK har tidligere udsendt en fælles udmelding, hvor man maner til besindighed i forhold til politiets frygt for uro i forbindelse med pokalfinalen.

- I Brøndby Support, FC København Fan Club og Danske Fodbold Fanklubber tager vi skarpt afstand fra vold og hærværk. Dog mener vi, at retorikken fra Københavns Politi hverken er klædelig eller bidrager til den positive stemning, der normalt kendetegner landspokalfinalen i dansk fodbold, skriver fanklubberne i samarbejde med den samlede fanorganisation Danske Fodbold Fanklubber.

Kampen i eftermiddag fløjtes i gang klokken 17. Det er historiens kun anden pokalfinale mellem Brøndby og FCK. 

Den første finale mellem de to klubber blev spillet i 1998, hvor Brøndby vandt både pokalturneringen og mesterskabet. Med en sejr i eftermiddag kan FCK gøre det samme. Københavnerne har allerede sikret mesterskabet i denne sæson.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik