Politiet forlænger lukning af LTF-tilholdssted

Trods en ikkeangrebspagt, vurderer politiet, at der stadig er risiko for angreb i København.

Københavns Politi har fredag valgt at forlænge lukningen af Loyal to Familias (LTF) tilholdssted i Tingbjerg. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Årsagen til, at lukningen forlænges er, at politiet fortsat vurderer, at der er en aktuel konflikt i det københavnske bandemiljø, som LTF er en del af. Københavns Politi vurderer således, at der fortsat er en betydelig risiko for angreb mod tilholdsstedet.

- Vi er bekendt med, at der angiveligt er indgået en midlertidig aftale om ikke at angribe hinanden, men inden for de sidste 14 dage har vi i visitationszonen fundet både slag- og stikvåben. Vi har desuden i et enkelt tilfælde gjort fund af eksplosivstoffer, og dette fund efterforskes som en banderelateret sag. Det er bl.a. derfor vores vurdering, at konflikten ikke er bilagt, og at der fortsat er betydelig risiko for angreb mod Ruten 14. 

- Af hensyn til borgernes tryghed og sikkerhed, opretholder vi derfor lukningen af bandetilholdsstedet, siger politiinspektør Torben Svarrer.

Nær forretninger og et bibliotek

Politiet henviser desuden til den seneste konfliktvurdering fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter fra 7. december. 

Forbuddet trådte første gang i kraft den 27. oktober med virkning i 14 dage. Siden er det blevet forlænget flere gange. Det er sket af hensyn til naboernes tryghed og sikkerhed, fordi lokalerne ligger i en bygning, der også huser flere forretninger, samt et bibliotek og en ungdomsklub. 

Lukningen er forlænget til 22. december klokken 14.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik