Politiet får nyt våben mod ulovlig sejlads i Københavns Havn

Københavns Politi råder nu over sin egen båd.

Efter to kvinder i maj mistede livet i kollisionen med en vandscooter, har Københavns Politi nu lejet deres egen båd, som skal gøre politiet uafhængig af assistance fra andre myndigheder.

Tirsdag blev den vist frem for første gang ved Knippelsbro i Københavns Havn.

Københavns Politi har hidtil været afhængige af Marinehjemmeværnet, når der skulle sejles. Men den nye båd råder politiet over 24 timer i døgnet.

- Nu kan vi komme på vandet, lige så snart vi har en hændelse, hvor vi synes, det er passende at komme på vandet hurtigt, siger Allan Nyring, ledende politiinspektør, Københavns Politi.

Vil ikke fange på vandet

Han fortæller, at københavnerne kommer til at se mere politi i havnen denne sommer.

- Vi har opnormeret vores indsats på vandet, så vi vil være mere til stede. Det øjeblik, solen skinner, og det er godt vejr, så vil vi være tilstede på havnen, siger Allan Nyring.

Politiet vil dog ikke stoppe vandscootere eller andre, der eksempelvis sejler for stærkt, på vandet, da det er for farligt. I stedet vil de følge vedkommende og fange dem, når de kommer på land.

- At fange vandscooterne i havnen er ikke vores ambition. Vores ambition er at være tilstede og kontrollere, siger Allan Nyring.

Politiets nye båd er 20 fod - cirka 6,5 meter - og er altid bemandet med mindst tre mand.

Dødsulykken i maj

Anskaffelsen af den nye patruljebåd kommer som følge af en voldsom vandscooterulykke i Københavns Havn den 6. maj i år.

Ulykken kostede to amerikanske kvinder livet, da deres båd blev påsejlet af en vandscooter ved Langebro.

Siden har der været heftig debat om sejlads med vandscootere. Det har ført til, at der fra nytår bliver indført krav om kørekort til vandscootere. De skal også forsikres og have nummerplader.

24-årig sigtet

Efter dødsulykken blev den 24-årige fører af vandscooteren varetægtsfængslet. Han er sigtet for dobbelt, uagtsomt manddrab, for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød, eftersom han flygtede fra stedet efter ulykken.

Den sigtede mand var en del af en gruppe, som på seks vandscootere sejlede ind i havnen. Ifølge politiets oplysninger blev der sejlet med i hvert fald 55 kilometer i timen.

Til politiet har den 24-årige sagt, at han forsøgte at undvige udlejningsbåden, hvori kvinderne befandt sig. Han gik i panik efter påsejlingen og satte ligesom de andre kurs mod Brøndby Havn, hvor de alle blev anholdt.

I Københavns Havn er det ikke tilladt at sejle med vandscootere uden forudgående og skriftlig aftale.

Der bliver stadig sejlet alt for hurtigt i Københavns Havn. Her 14 dage efter den tragiske ulykke i havnen, der kostede to amerikanske kvinder livet, efterlyser de lokale sejlere stadig konkret handling fra Københavns kommune. Det kom der i dag konkrete løfter om:
 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik