Pind anklager Frank Jensen for at stå bag Anna Mees fald

Sagen, som fik Anna Mee Allerslev til at trække sig, var igangsat år tilbage af overborgmester Frank Jensen, hævder Søren Pind. Frank Jensen afviser.

”Kære Frank Jensen! Hvordan synes du egentlig det går i København?”

Sådan starter et yderst kontroversielt debatindlæg i Berlingske, der er skrevet af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, Venstre.

Venstre-politikeren går i flæsket på Københavns overborgmester, socialdemokraternes Frank Jensen, som kritiseres for sin håndtering af både bander og boliger. 

Men især én beskyldning springer i øjnene: Beskyldningen om, at Frank Jensen plantede den historie, som fik den nu tidligere radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, til at forlade både sin post på rådhuset og sin plads som partiets spidskandidat.

- I fik plantet en historie om misbrug af lokaler, som I smart fik lagt til rette for år tilbage. Og derefter lækkede, skriver Søren Pind i Berlingske.

TV 2 forsøger at få en uddybende kommentar fra ministeren. 

Lokaler til bryllup og fødselsdag

Sagen om de radikales tidligere spidskandidat i København kom til offentlighedens kendskab den 12. september, hvor dagbladet BT kunne fortælle, at hun havde lånt rådhuset til sin bryllupsreception - uden at betale de 65.000, som almindelige borgere skal.

Senere fulgte historier om et festlokale, som Anna Mee Allerslev fik stillet til rådighed til sin 30-årsfødselsdag. Og selvom den nu 33-årige eks-politiker siden har betalt for begge dele, valgte hun den 25. oktober at trække sig fra alle politiske poster med øjeblikkelig virkning. 

Frank Jensen: Det passer ikke

TV 2 har været i kontakt med den københavnske overborgmester Frank Jensen (S), som ikke ønsker at forholde sig nærmere til Søren Pinds beskyldninger i Berlingske.

- Hans indlæg er så fuld af usandheder. Det er en festdag for demokratiet, og jeg vil ikke bruge min festdag på at tale om hans debatindlæg, siger Frank Jensen til TV 2.

Så er det en usandhed, når han beskylder dig for at have plantet og lækket historien om Anna Mee og planlagt den for år tilbage?

- Der er fyldt med usandheder, og jeg vil ikke gennemgå hans beskyldninger i dag. 

Forvaltning under Frank Jensen

I sidste uge anerkendte overborgmester Frank Jensen, at de lækkede oplysninger, der startede Anna Mee-sagen, stammer fra en forvaltning under ham selv.

- Det er jeg selvfølgelig hamrende ærgerlig over, og det er fuldstændigt uacceptabelt, sagde han 15. november i ’Talkshowet Lippert’ på TV 2 News.

Ifølge Frank Jensen var det medarbejdere i Københavns Kommunes Rådhusservice, der anonymt gav BTs journalister oplysningerne.

- Da det kom frem, at den her lange liste i forhold til det arrangement, som den tidligere borgmester skulle holde, var lækket, så blev de medarbejdere kaldt sammen og fik besked på, at det er fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt, sagde Frank Jensen til TV 2.

Overborgmesteren forsøger tirsdag at blive genvalgt som borgmester i København. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik