Pia Kjærsgaard mere end halveret på personlige stemmer

I 2015 fik hun sjetteflest stemmer på landsplan.

- Vi har fået en vælgerlussing, og den tager vi til efterretning, sagde Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på valgaftenen.

Og det er ikke bare gået ud over partiet. Også formand for det tidligere Folketinget, Pia Kjærsgaard, har mærket vælgernes manglende stemmer.

Dansk Folkepartis tidligere formand fik mindre end halvdelen af de personlige stemmer, som hun fik ved valget i 2015.

Kun 9953 blev det til. I 2015 fik hun 26.583 og var den stjettestørste stemmesluger.

Pia Kjærsgaard var opstillet i Københavns Omegns Storkreds og bliver trods den store tilbagegang den politiker i storkredsen, der fik tredjeflest. Kun overgået af Socialdemokratiets Mattias Tesfaye med 15.219 stemmer og Konservatives Rasmus Jarlov med 10.270 stemmer.

Og det er da heller ikke en skuffet Pia Kjærsgaard, som TV 2 fanger over telefonen:

- Jeg har intet imod det. Det er egentlig gået fint, når vi har haft det valg, som vi har haft. Jeg er dog super ærgerlig over, at vi ikke fik det andet mandat med, siger hun og understreger, at hun samtidig har været opstillet i en de mindre storkredse.

quote Det er egentlig gået fint, når vi har haft det valg, som vi har haft.

Pia Kjærsgaard, Folketingets formand

Dansk Folkeparti mere end halveret

Socialdemokratiet fik ved valget 48 mandater og 25,9 procent af stemmerne. Og med det in mente, burde Mattias Tesfaye være kommet tættere på hendes 26.583 stemmer i 2015, siger Pia Kjærsgaard.

- Tesfaye har virkelig kørt en god kampagne. Det vil jeg understrege. Men da jeg så tallene, burde han have fået endnu flere. Sagt med et stort smil. Hans kampagne har virkelig været god. Men han mangler altså lige 11.000 stemmer, siger hun.

quote Han mangler altså lige 11.000 stemmer

Pia Kjærsgaard, Folketingets formand

I forbindelse med europarlamentsvalget 26. maj, hvor Dansk Folkeparti også fik et skidt valg, udtalte Pia Kjærsgaard, at det blandt andet var på grund af de mange "klimatosser". Det står hun ved. Og hun tror ikke, at det er dét, der er årsagen til det store stemmefald:

- Det var sagt i spøg, og det kan vores vælgere godt lide. Det er et sprog, som jeg altid har haft, og det vil jeg blive ved med at have, siger hun.

Onsdag aften blev lidt af en mareridtsaften for forrige valgs helt store vinder, Dansk Folkeparti.

Partiet blev nemlig halveret i 91 ud af 92 valgkredse, og partiet mistede dermed 21 af sine 37 mandater.

Helt præcist fik de 8,7 procent af stemmerne, hvor de i 2015 fik hele 21,1 procent og dermed blev landets næststørste parti.

Med 7554 personlige stemmer fik Morten Messerschmidt Dansk Folkepartis ene mandat i Nordsjælland og i Københavns Storkreds tog Peter Skaarup partiets eneste og skubbede dermed Martin Henriksen ud af Folketinget.

Også partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, oplever en tilbagegang og går 34.252 personlige stemmer tilbage i forhold til 2015, hvor han blev valgets suveræne topscorer med 57.371 personlige stemmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik