Person ramt af lynet i Københavns Lufthavn

Flere tusind lynnedslag ramte landet onsdag aften, hvilket gav travlhed hos politi og brandvæsen. Holbækmotorvejen ramt af aquaplaning og flere uheld.

En 58-årig mand er ramt af lynet i Københavns Lufthavn i Kastrup. Det bekræfter vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen over for TV 2.

Politiet fik meldingen klokken 22.25. Patruljer og ambulancer rykkede ud til stedet, og den 58-årige blev kort tid efter kørt til Rigshospitalet.

- Meldingen fra hospitalet er, at han på nuværende tidspunkt umiddelbart er uden for livsfare, siger Michael Andersen og understreger, at de pårørende er underrettet.

Torsdag morgen klokken 5.30 er meldingen den samme fra vagtchefen, der oplyser, at mandens liv ikke er i fare.

Københavns Lufthavn bekræfter over for TV 2, at den tilskadekomne er ansat i lufthavnen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en medarbejder ansat i et firma i lufthavnen, der er kommet til skade i forbindelse med et lynnedslag, siger Maria Noel, der er pressemedarbejder Københavns Lufthavn.

Lyn slog ned i hus

Klokken 22.22 fik Københavns Politi en anmeldelse om brand i en villa i Dragør som følge af et lynnedslag.

Det skete tæt ved Københavns Lufthavn på Bylaugsvænget i Dragør.

- Branden kom hurtigt under kontrol, og der er sket ingen personskader, siger vagtchef Michael Andersen til TV 2.

En villa på Bylaugsvænget i Dragør blev natten til torsdag ramt af lynet og brød i brand.
En villa på Bylaugsvænget i Dragør blev natten til torsdag ramt af lynet og brød i brand.
Foto: Local Eyes

Københavns Vestegn blev natten til torsdag ramt af kraftigt tordenvejr og skybrud, hvilket førte til aquaplaning på Holbækmotorvejen og flere færdselsuheld inden for kort tid.

- Der samlede sig meget temmelig meget vand på motorvejen, men der er ikke sket nogen personskade ved uheldene, der skete omkring Brøndby og Hedehusene - kun material skade, siger vagtchef Morten Steen torsdag morgen til TV 2.

Hovedstadens Beredskab har ligeledes måttet rykke ud til brande efter lynnedslag, og i Holbæk er lyn muligvis også årsag til, at en kirke er brudt i brand. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

Flere lyskryds er sat ud efter at være ramt af lyn, der har fået dem til at kortslutte, og Amagermotorvejen i København står under vand.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik