Par fik vredt brev på grund af regnbueflag – nu bakker naboerne op

Stig og Morten Wittrock fik et anonymt brev, der bad dem tage deres Pride-flag ned fra flagstangen. Nu er der kommet endnu flere flag op.

Et regnbuestribet flag, der stikker lidt umotiveret ud gennem en hæk, en postkasse, der har to magen til stikkende ud af brevsprækken og vinduer, der ved at stå på klem efterlader plads nok til endnu et par flag.

I Akacieparken i Valby vajer flag i alle regnbuens farver på adskillige matrikler. De signalerer, at beboerne går ind for mangfoldighed og bakker op om den københavnske Pride-uge, men for bare et døgn siden var det et noget anderledes syn, der mødte en, når man lagde vejen forbi kvarteret.

Her var det kun i ægteparret Morten og Stig Wittrocks have, der var et regnbueflag at finde. Det hang i flagstangen, hvor det var blevet hængt op tirsdag.

Torsdag stod Stig og Morten Wittrocks mangefarvede flag alene og lyste op i Akacieparken.
Torsdag stod Stig og Morten Wittrocks mangefarvede flag alene og lyste op i Akacieparken.
Foto: Foto: Privatbillede

Vredt, anonymt brev

De stærke farver i flaget må dog have været iøjnefaldende, for flaget provokerede en af områdets andre beboere til at skrive et vredt brev, hvor vedkommende blandt andet bad ægteparret om at tage flaget ned igen.

Og det brev fandt Morten Wittrock, da han torsdag eftermiddag tømte postkassen.

 
 

- Jeg blev chokeret og ked af det, for jeg kan ikke forstå, hvad et flag i haven skader, siger Morten, da han fredag besøger ’Go’ aften Danmark’ for at fortælle om episoden.

Men han blev også provokeret, og det fik ham til tasterne.

Med teksten ”Så kom der brev fra en af vores naboer” og et billede af henholdsvis det uvenlige brev og flaget i haven delte han sin oplevelse på Facebook. Det var egentlig tænkt som et opslag til venner og bekendte, men der gik ikke længe, før opslaget fik luft under vingerne.

Udenrigsminister med direkte besked

Opslaget blev delt næsten 7000 gange, og endda landets udenrigsminister, Anders Samuelsen, tog sagen op.

I et Facebook-opslag skriver han direkte til Morten og Stig Wittrock.

- Kære Stig og Morten, Jeg er sikker på, at den, der har sendt det groteske brev, taler stort set på egne vegne. I dette land skal frisind og frihed selvfølgelig fejres, skriver udenrigsministeren blandt andet.

Også Instagram-fænomenet Anders Hemmingsen har delt et billede af brevet fra den anonyme afsender. Han flankerer det endda af en direkte opfordring.

- Hvor mange flag kan vi få sat op i Akacieparken?, spørger han i opslaget, der i skrivende stund har fået flere end 39.000 likes.

- Vi er dybt taknemmelige

Og svaret på det spørgsmål var åbenbart ’mange’. I løbet af fredagen er der kommet flag op i vinduer, postkasser og hække rundt om i Akacieparken, og denne markering og de mange reaktioner på de sociale medier, betyder meget for ægteparret.

- Det varmer utroligt meget om hjertet. Vi er dybt rørte og dybt taknemmelige, siger Stig Wittrock.

- Vi holder utroligt meget af at bo her, så det chokerede os, at der var nogen, der kunne finde på at sende sådan et brev. Hvem pokker kan finde på sådan noget?

Og det spørgsmål, har han og husbonden endnu ikke fået svar på, for brevet var blot underskrevet ”Flere af jeres Naboer i Akacieparken”.

- Jeg ville bare have ønsket, at den anonyme afsender var kommet over og havde taget en snak med os. Så kunne vi have talt om, hvad betydningen af Pride-flaget egentlig er. Det er jo ikke et homoflag. Det er et regnbueflag, som symboliserer mangfoldighed, gensidig respekt og tolerance, siger Stig Wittrock.  

Efter den store opbakning fra andre naboer har Stig Wittrock fredag aften slettet sit Facebook-opslag igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik