Pandaerne er lettet og er nu på vej mod Danmark

Pandaerne er udlånt af Kina som en statsgave.

Flyet med de to pandaer Xing Er og Mao Sun er lettet fra Beijing og er nu på vej mod Danmark.

Det fortæller TV 2s reporter Ditte Sofie Dreyer fra Beijing, hvor hun har fulgt pandaernes rejse mod Danmark.

Inden afrejsen mod Danmark havde de to pandaer fået renset deres bure og fået lidt bambus efter deres rejse fra storbyen Chengdu i provinsen Sichuan, der ligger i det vestlige Kina.

En flyvetur der tog cirka tre timer. Turen fra Beijing til København bliver foretaget af et normalt rutefly fra SAS og kommer til at tage cirka ni og en halv time.

Ifølge København Zoos dyrepasser skulle de to pandaer have det godt, inden de begav sig ud på den flere timer lange rejse.

Han er ifølge TV 2s reporter ikke så bekymret for flyveturen, da mørket og rumlen i flyets lastrum kan virke beroligende. Derfor har de ikke fået beroligende medicin.

Publikum kan se dem 11. april

Mads Bertelsen, der er dyrlæge og udsendt fra Zoologisk Have i København, har tidligere fortalt, at de to pandaer har fået en 'madpakke' med til at klare turen.

- Pandaerne får en madpakke med på 500 kilo bambus. Til selve flyveturen regner vi med, at de nok spiser 30-40 kilo. Resten spiser de så i København, så vi får en slags glidende overgang til den bambus, de skal spise i Danmark, siger Mads Bertelsen.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Under overdragelsesceremonien onsdag fik zoo-direktør Bengt Holst overdraget to pandapas, så de sjældne dyr kan gøre rejsen uden at sidde fast i grænsekontrollen ved indrejsen til Danmark.

Klokken cirka 18.15 lander de to pandaer i Københavns Lufthavn, hvorefter de vil blive transporteret til Københavns Zoo.

10. april er der gallaåbning med deltagelse af dronning Margrethe og andre æresgæster, og 11. april vil publikum kunne se de to dyr. 

Pandaerne er udlånt af kineserne som en statsgave fra Kinas præsident, Xi Jinping, til Danmarks dronning Margrethe for at fejre 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem de to lande.

De får til huse i et splinternyt pandaanlæg i Zoologisk Have i København til en pris på 160 millioner kroner.

Zoo gør klar til pandaerne. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik