Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Otte personer fra bandemiljøet anholdt

I samarbejde med tv2.dk

Otte personer i alderen 16-26 år fra bandemiljøet er anholdt og sigtet for blandt andet frihedsberøvelse, grov vold og drabsforsøg.

Københavns Politi har i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst anholdt otte personer fra fire forskellige bandegrupperinger.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Disse aktioner er endnu et slag mod banderne i København, og vi fortsætter ufortrødent, så personerne i bandemiljøet bliver stillet til regnskab for deres ugerninger, siger Knud Hvass, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Læs også Holder sig inde, når det bliver mørkt - bandekonflikt gør borgere utrygge

Sigtet for grov vold og drabsforsøg

Fem af de anholdte er i alderen 17 til 24 år og er sigtet for afpresning, frihedsberøvelse og brugstyveri.

Derudover er to personer på 26 år sigtet for grov vold i forbindelse med et overfald 4. oktober 2018 i et parkeringshus i Københavns Lufthavn. Overfaldet er ifølge Københavns Politi en del af det verserende opgør i bandemiljøet.

Den ottende person er en 16-årig, som er sigtet for drabsforsøg 20. juni 2018 på Gadelandet i Husum, hvor der blev afgivet skud mod en gruppe.

Alle otte anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, og der anmodes om lukkede døre.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Læs også Mistænkt storsvindler havde dyr hobby