Otte personer fra bandemiljøet anholdt

Otte personer i alderen 16-26 år fra bandemiljøet er anholdt og sigtet for blandt andet frihedsberøvelse, grov vold og drabsforsøg.

Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Københavns Politi har i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst anholdt otte personer fra fire forskellige bandegrupperinger.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Disse aktioner er endnu et slag mod banderne i København, og vi fortsætter ufortrødent, så personerne i bandemiljøet bliver stillet til regnskab for deres ugerninger, siger Knud Hvass, leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Læs også Holder sig inde, når det bliver mørkt - bandekonflikt gør borgere utrygge

Sigtet for grov vold og drabsforsøg

Fem af de anholdte er i alderen 17 til 24 år og er sigtet for afpresning, frihedsberøvelse og brugstyveri.

Derudover er to personer på 26 år sigtet for grov vold i forbindelse med et overfald 4. oktober 2018 i et parkeringshus i Københavns Lufthavn. Overfaldet er ifølge Københavns Politi en del af det verserende opgør i bandemiljøet.

Den ottende person er en 16-årig, som er sigtet for drabsforsøg 20. juni 2018 på Gadelandet i Husum, hvor der blev afgivet skud mod en gruppe.

Alle otte anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, og der anmodes om lukkede døre.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Læs også Mistænkt storsvindler havde dyr hobbyTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik