Ny sigtelse på vej mod Peter Madsen

Peter Madsen kan blive mentalundersøgt efter fundet af torso, hvor arme, ben og hoved var fjernet.

Peter Madsen er varetægtsfængslet i 24 dage på en 'begrundet mistanke' om, at han 'i hvert fald' er skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Han nægter sig skyldig - men sådan står der i fængslingskendelsen fra Københavns Byret - en kendelse fra 12. august, der ikke ændrer ved, at Københavns Politi fortsat og først og fremmest sigter ham for overlagt drab.

Og at han stadig kan blive varetægtsfængslet for netop det. 

Ønsker ny kendelse

Efter at torsoen af 30-årige Kim Wall mandag blev fundet ved den sydvestlige side af Amager - påført skader og metaldele, så hun angiveligt ikke ville løfte sig fra havets bund - har politiet imidlertid konkrete beviser, som anklagemyndigheden vil tage med til det næste retsmøde om forlænget varetægtsfængsling i sagen.

quote Og ja, det vil være en naturlig overvejelse at anmode retten om en mentalundersøgelse af Peter Madsen

Jacob Buch-Jepsen, specialanklager, Københavns Politi

- Det er naturligt, at vi forelægger de nye beviser for retten senest den 5. september i forhold til at få rettens vurdering af fængslingsgrundlaget, siger specialanklager ved afdelingen for Personfarlig Kriminalitet hos Københavns Politi, Jakob Buch-Jepsen.

Han ønsker ikke at komme ind på yderligere detaljer - men i princippet betyder det, at anklagemyndigheden helt som under det oprindelige grundlovsforhør igen vil søge at få Peter Madsen varetægtsfængslet på en begrundet mistanke om overlagt drab. 

Resultater af efterforskningen

Men at anklageren denne gang kan tage en lang række konkrete beviser med i retten.

De tæller blandt andet fundet af Kim Wall samt retsmedicinske undersøgelser og politiets påstand om, at Peter Madsen med vilje sænkede sin ubåd.

Endvidere har politiet samme dag, som ubåden sank, taget en række dna-prøver fra Peter Madsens egen krop og tøj, som er ved at blive undersøgt for et eventuelt dna-match - ligesom politiets eksperter kan have genskabt eller sikret forskellig kommunikation mellem Peter Madsen og Kim Wall - eller andre relevante personer.

Dertil er det en naturlig følge af udviklingen af sagen, at anklagemyndigheden rejser en ny sigtelse for usømmelig omgang med lig - inden eller under det næste retsmøde.

- Og ja, det vil være en naturlig overvejelse at anmode retten om en mentalundersøgelse af Peter Madsen, siger Jacob Buch-Jepsen. 

Den oprindelige sigtelse

Da Peter Madsen iført et blåt sæt tøj fra Københavns Fængsler lørdag den 12. august klokken 10.05 fandt sin plads i dommervagten, lød sigtelsen:

At Peter Madsen har gjort sig skyldig i manddrab efter Straffelovens 237 ved 10. aug 2017 i tidspunktet efter kl 19 på et ukendt sted og ukendt måde at have dræbt Kim Wall.

I løbet af grundlovsforhøret forklarede han bag lukkede døre, at der var sket et uheld, at Kim Wall var død - og at han havde begravet hende i havet. Hvorefter anklageren rejste en subsidiær - sekundær - sigtelse - der lød på uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Torsdag 24. august leder Københavns Politi assisteret af Beredskabsstyrelsen fortsat efter de manglende dele af Kim Wall - ligesom politiet anmoder alle, der befinder sig i eller omkring Køge Bugt, om at holde øje med tøj eller andet af interesse for sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik