Der er både regn og sne på vej ind over landet. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Nedbør på vej: Størst chancer for sne mod øst

I samarbejde med tv2.dk

En frontzone med både regn og sne trækker i dag ind over landet vestfra. Jo længere man kommer mod øst, jo større er muligheden for sne.

Vi er stået op til en morgen med temperaturer over frysepunktet i hele landet, og sneen, som tirsdag morgen dækkede 88 procent af Danmark, har for længst fået ben at gå på.

Men selvom det er tøvejr, er det fortsat koldt nok til, at nedbøren over i hvert fald dele af Danmark kan falde som slud eller sne.

Således også i dag hvor en frontzone fra Nordsøen trækker ind over landet. 

Forventede temperaturer og udbredelse af regn og sne over Danmark den 13. december 2017 klokken 16.30. Foto: TV 2 VEJRET Foto: TV 2 Vejret

Først regn, men senere slud og tøsne

Det bliver med regn til vestjyderne, men jo længere fronten kommer ind over Jylland, jo større er muligheden for, at nedbøren slår over i slud og tøsne.

Regnen vil begynde at slå over i slud og tøsne i navnlig den østlige halvdel af Jylland sidst på formiddagen, og når mange skal hjem fra arbejde i eftermiddag, vil der falde slud og tøsne mange steder på øerne. 

Læs også Andelsboligforening hædret efter genial idé

Det bliver køligt og blæsende

Temperaturerne falder til mellem frysepunktet og blot et par graders varme, når sneen begynder at falde, og det kan sagtens ske, at græsplæner, biler og hustage igen bliver klædt i hvidt i dagens løb.

Sammen med fronten tiltager vinden fra syd og bliver op til hård eller ved kysterne sågar kuling, så det bliver tilmed en ganske blæsende dag.

Læs også Elever foreslog selvlysende cykelstier - kommunen sagde: Ja!

I samarbejde med tv2.dk