Nabo til Airbnb-lejlighed er træt af larm: Det er som at bo på hotel

Regeringens loft over udlejning af lejligheder i det såkaldte Airbnb-regi bliver godt modtaget fra folk, der er trætte af trafik og larm på hverdage.

Det er blevet populært for mange at tjene lidt ekstra penge på at leje bolig ud i kortere perioder ad gangen.

For mange kan det dog være belastende konstant at skulle møde fremmede i opgangen eller ligge vågen til en spontan fest af glade turister, der ikke bekymrer sig det fjerneste om at skulle på arbejde næste morgen.

- Folk kommer slæbende med kufferter og tasker på alle tider af døgnet, siger Ida Martensen til TV 2. 

Rykind af nye ansigter og vaner

Som mange andre, der bor i de mest turistattraktive dele af København, har Ida Martensen oplevet at se en eller flere lejligheder i opgangen overgå til Airbnb. Det betyder et rykind af nye ansigter og nye vaner. Eller bare folk, som er ude på at have det sjovt og skabe en fest. Uden at tænke så meget i hensyn til omgivelserne.

- Jeg synes, det er en del af pakken, at der kan være larm, når man vælger at bo i en storby. Men her kan der være larm på alle tider af døgnet, og det er lige meget, om det er mandag eller tirsdag. Jeg har ikke valgt at bo på hotel, siger Ida Martensen, der bor i indre København. 

Ida Martensen er blandt dem, der hilser et nyt tiltag på området velkomment. 

Regeringen er sammen med Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti netop blevet enige om at lægge et loft på 70 dage om året, som private boliger kan udlejes via tjenester som Airbnb. Samtidig er man blevet enige om at hæve fradraget på udlejning via Airbnb fra 24.000 kroner om året til 28.000 kroner.

Ifølge TV 2s oplysninger var der sidste år 900.000 overnatninger i Airbnb-regi. En Airbnb-vært udlejede sidste år sit hjem ud i typisk 23 dage og tjente gennemsnitligt 13.500 kroner på ulejligheden.

Regeringens lovforslag åbner dog mulighed for, at enkelte kommuner kan hæve loftet for antallet af årlige udlejninger fra 70 dage til 100 dage om året.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik