Skudoffers far: - Min søn blev ramt, fordi han ligner de andre

Walid El-Jamal er rystet efter den skudepisode på Nørrebro i København fredag aften, der gav hans 19-årige søn alvorlige kvæstelser.

03:17

TV 2 møder Walid El-Jamal på Nørrebro i København dagen efter den skudepisode, der sårede hans 19-årige søn alvorligt.

Den 19-årige blev ramt af skud, da han sammen med en 22-årig kammerat stod ved en bil. Udover den 19-årige blev to mænd i 50-års alderen, der sad i hver deres bil, ramt af skud - ingen af dem er livsfare.

Den 19-årige, der blev ramt under venstre arm, var fredag i kritisk tilstand - men lørdag kunne han meldes udenfor livsfare, og hans tilstand er nu stabil.

Læs også Tre personer er ramt af skud i København

- Vi skal ud og besøge ham nu. Han har haft en lang nat på Rigshospitalet. Lægerne siger, at han kommer sig 100 procent, men den kugle har gjort stor skade. Blandt andet i leveren. Vi er i chok, og det gælder både hans familie her og hans familie uden for Danmark, siger Walid El-Jamal.

Københavns Politi har tidligere meldt ud, at den 19-årige blev ramt, fordi han måske havde relation til bandemedlemmer. Men ifølge Walid El-Jamal har hans søn ingen forbindelser til banderne i København.

- Nej absolut ingen. Han har læst til eksamen. Men han bliver ramt, fordi han ligner de andre, siger Walid El-Jamal.

- Betaler høj pris for at ligne de andre

Han fortæller, at hans søn har forklaret ham, at han var på vej hen for at hente en bil, da han blev ramt af skud.

- Han har betalt en høj pris, fordi han ligner de andre, siger Walid El-Jamal.

Skyderiet skete i Meinungsgade og Guldbergsgade på Nørrebro. Betjente var til stede i området til en anden opgave klokken 21.09, hvor de hørte skud.

Læs også Overblik over blodig uge: Ni skyderier - fem personer ramt

Foreløbig vurderer Københavns Politi, at der var tale om flere gerningsmænd. 

- De flygtede fra Guldbergsgade til fods efter skyderiet, siger efterforskningsleder Søren Lauritsen.

Det har endnu ikke været muligt at få et signalement af de formodede gerningsmænd.

Lørdag formiddag mener Københavns Politi på baggrund af efterforskning i sagen, at der blev affyret mellem otte og 10 skud ved skudepisoden fredag aften.

- Vi vurderer, at gerningsmændene kom gående på Meinungsgade og begynder at skyde. Herefter forsvinder de så et eller andet sted omkring Sankt Hans Torv, siger Torben Svarrer.

Konflikten involverer ifølge TV 2s oplysninger personer med tilknytning til bandegrupperingen Brothas, der stod over for Loyal To Familia i den nyligt overståede københavnske bandekrig - men ifølge både politiet og personer i miljøet er der ikke tale om, at bandekrigen er blusset op igen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik