Mette Frederiksen efter TV 2-dokumentar: - Jeg bliver så ked af det

TV 2s dokumentar ’Daginstitutioner bag facaden’ viser skjulte optagelser af kritisable forhold i børnehaver og vuggestuer i Københavns Kommune.

Mette Frederiksen er berørt af den TV 2-dokumentar, der viser kritisable forhold i københavnske vuggestuer og børnehaver.

Det skriver den socialdemokratiske formand på sin Facebook-side, efter hun har set klip fra ’Daginstitutioner bag facaden’.

- Jeg bliver så ked af det. Optagelserne viser, at det pædagogiske arbejde er så utrolig vigtigt, skriver Mette Frederiksen.

Normeringer skal øverst på dagsordenen

Statsministerkandidaten siger til TV 2, at ”børneområdet skal løftes” både på normeringer og på indhold.

- Vi har behov for at ansætte flere pædagoger. Og hvis vi får muligheden for at danne regering efter den 5. juni, bliver en af vores første opgaver at forhandle en kommuneaftale på plads. Og der vil vi sætte normeringsspørgsmålet øverst på dagsordenen, siger Mette Frederiksen.

Hun vil dog ikke sætte et præcist antal på, hvad minimumsnormeringen skal være.

- Men vi har brug for at løfte børneområdet og sikre, at de her situationer ikke opstår. Der er behov for et tilsyn og øjne udefra. Og jeg kan ikke afvise mere kontrol, siger Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen efter TV 2-dokumentar: - Jeg bliver så ked af det

Mere eller mindre tilsyn

Børne- og socialminister Mai Mercado mener omvendt ikke, at der er behov for mere kontrol.

- Jeg tror virkelig på den pædagogiske faglighed derude, siger hun.

- Kommunen skal sikre, at kvaliteten er i orden. Man får ikke mig til at gå ud og lægge et kontrolsystem ned, som forhindrer pædagogerne i at udøve deres pædagogik. Man kan sikre, at pædagoguddannelsen er tiptop. Vi har lavet en række ændringer fra august sidste år, siger Mai Mercado.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at det, dokumentaren viser, langtfra er godt nok, og der bør ske handling med det samme.

- Minimumsnormeringer, tilsyn og opfølgende tilsyn er en del af løsningen.

- Man kommer ikke udenom, at der skal kontrol til, når der er bekymring for en institution. For det bør slet ikke foregå, siger Pia Olsen Dyhr.

Dokumentar fra TV 2 vækker debat om børnenes forhold.

22 institutioner med røde anmærkninger

Dokumentaren viser skjulte optagelser - blandt andet af en 14 måneder gammel pige, der græder i 50 minutter og flere gange afvises af personalet.

I alt har 22 af Københavns omkring 400 daginstitutioner fået røde anmærkninger for deres arbejde med området 'Sociale relationer - barn/voksenkontakt' - et område, der af forskere vurderes til at være det mest betydningsfulde i arbejdet med børns udvikling.

De 22 institutioners tilsynsrapporter har TV 2 fået aktindsigt i, da de ikke er offentligt tilgængelige.

Flere tusinde krævede flere pædagoger

Minimumnormeringer har i løbet af foråret været et varmt politisk emne.

I april demonstrerede tusindvis af forældre i over 50 forskellige byer i landet for at kræve, at der sættes et loft over, hvor mange børn der må være for hver voksen i børnehaver og vuggestuer.

En undersøgelse fra pædagogernes fagforbund, BUPL, viste i marts, at pædagoger kan stå alene med ansvaret for op til 17 børn.

'Daginstitutioner bag facaden' sendes tirsdag aften klokken 20 på TV 2. Se dokumentaren nu på TV 2 PLAY.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik