Kør tidligt mandag morgen: Snebyger rammer Lorryland

I aftenen og nattens løb kan der komme slud- og snebyger i Nordsjælland og Hovedstadsområdet.

Selvom det fortsat er ganske mildt vejr søndag eftermiddag, så blæser betydeligt koldere luft nedover Danmark i aftenen og nattens løb.

Det sker, når vinden i forbindelse med et kraftigt lavtryk, efterhånden drejer til nordvest, hvorved koldere luft fra højere breddegrader kan blæse ned til Danmark.

Det medfører, at temperaturen falder, og de byger, som i en lind strøm bevæger sig nedover Danmark, efterhånden vil blive med flere og flere hvide islæt.

Dannes over hav

Bygerne vil fra sent søndag aften overvejende dannes over Kattegat, hvor den kolde og tørre luft kan opsamle fugt fra det 'lune' havvand.

I nordvestenvinden bevæger snebygerne sig nedover Nordsjælland og Hovedstadsområdet, og i hele perioden fra sent søndag aften og frem til mandag middag, kan der i perioder falde snebyger.

Sådan rammer snebygerne. 
Sådan rammer snebygerne. 
Foto: TV 2 Vejret

Temperaturen vil natten til søndag ende på omkring frysepunktet, og det medfører, at sneen, der falder fra bygerne, efterhånden vil kunne lægge sig i landskabet.

Da der er tale om byger, vil der være store forskelle på, hvor meget sne man får. Nogle kan blive ramt af adskillige snebyger, mens andre går helt ram forbi.

Samlet set kan der falde mellem én og fire centimeter sne, hvor der kommer mest. 

Derfor er der også risiko for både sne- og isglatte veje i nat - især i den østlige del af landet. 

Det er ikke sikkert, der kommer sne nok til skiløb, men så kan man glæde sig til, at Amager Skibakke snart åbner. Se, hvor fedt det bliver i videoen. 

Vi tester Københavns nye skibakke

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik