Lyngby har ikke udbetalt løn - om få timer kan spillerne gå fra klub

Spillerrådet i Lyngby Boldklub og Spillerforeningen anbefaler spillerne ikke at forlade klubben, men til midnat kan de smutte uden forpligtelser.

Deadline for januar-lønnen er tirsdag klokken 23.59 i Lyngby Boldklub, men ifølge en pressemeddelelse fra Spillerforeningen står det nu klart, at spillerne ikke får deres løn før deadline.

- Det er dog her til aften en realitet, at der først i løbet af de kommende dage – og måske først på fredag – vil være mulighed for at konstatere, om et køb af klubben faktisk bliver realiseret, hvorefter der kan blive betalt skyldig løn, skriver Spillerforeningen.

Det betyder, at fristen dermed overskrides, og spillerne onsdag frit kan ophæve deres aftaler og skifte væk fra Lyngby uden nogle forpligtelser. Spillerrådet i Lyngby Boldklub og Spillerforeningen opfordrer dog til, at spillerne ikke benytter sig af muligheden og i stedet giver klubben yderligere tre dage til at skaffe penge til lønninger. 

- I enighed mellem Spillerrådet i Lyngby Boldklub og Spillerforeningen har vi besluttet at opfordre spillerne til at vente med at foretage sig noget i relation til ophævelse af deres kontrakter til og med fredag, siger Mads Øland, direktør i Spillerforeningen.

Dermed er efter midnat op til spillerne selv at beslutte, hvor vidt de ønsker at give klubben endnu en mulighed for at skaffe penge til spillernes bankkonti.

- Der kan ske to ting nu

Tidligere tirsdag kom det frem, at den svenske fodboldklub Östers IF har penge til gode hos Lyngby, efter de solgte forsvarsspilleren Simon Strand til Lyngby i starten af 2018.

- Det er mærkeligt og respektløst at købe spillere, hvis man kender sin klubs situation, sagde sportschefen i Östers IF, Matias Concha, til TV 2 SPORT. 

Simon Strand har stadig sin første løncheck til gode, og det samme har landsmanden Mohamed Saied, der i vinterens transfervindue kom til fra Colorado. Backen Casper Højer Nielsen har fra sommer en kontrakt med AGF.

Det er alle tre spillere, der nu frit kan vende tilbage til tidligere klubber eller starte eventyret i en ny klub langt tidligere end forventet.

- Der kan ske to ting nu. Enten kan truppen blive splittet, eller også kan det samle dem. Hvad jeg kender til Lyngby, så er det en klub med et rigtig godt sammenhold. Men selvfølgelig kan det her også komme til at skabe uro, og der vil blive brugt en masse energi på det her, vurderer fodboldekspert Kasper Lorentzen.

Fredag skrev Spillerforeningen i en pressemeddelelse, at Lyngby, i henhold til Dansk Boldspil-Unions cirkulære nr. 95, § 2, blev opkrævet lønninger på vegne af samtlige kontraktansatte fodboldspillere i Lyngby Boldklub med deadline tirsdag til midnat.

Mandag forsøgte Lyngby-formand Torben Jensen så at bede om mere tid til at skaffe de manglende penge, da klubben, ifølge ham, lå og stadig ligger i forhandlinger, der kan sikre økonomien.

Spillerne har således ikke valgt i fællesskab at udsætte deres lønkrav til fredag, men Spillerrådet i Lyngby og Spillerforeningen opfordrer altså til, at alle spillerne bliver. Var samtlige spillere gået sammen om at udsætte deres lønkrav, kunne ingen af dem have indgået nye kontrakter indtil fredag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik