Lyngby er lukningstruet - har akut brug for penge

Det er ikke sikkert, Lyngby Boldklub kommer til at fortsætte som Superligaklub. Klubben er i store, økonomiske problemer.

Superligaklubben Lyngby Boldklub kæmper for livet, da sponsorerne trækker sig, siger topchef Torben Jensen i Hellerup Finans til Berlingske Business.

- Det kræver en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens – vi håber derfor at alle med interesse for at overtage aktieposten vil henvende sig, lyder meldingen.

Hellerup Finans, som ejer klubben, kan ikke træde til og hjælpe økonomisk, som selskabet ellers har gjort. Det skyldes, at de største kreditorer ikke vil være med til en rekonstruktion af Hellerup Finans.

Selskabet af 1. juni 2005 A/S, der tidligere hed Hellerup Finans A/S, og Selskabet af 13. maj 2013 A/S, der tidligere hed Forvaltningsselskabet Hellerup Finans A/S, er taget under rekonstruktion. Der er udpeget en rekonstruktør, som skal forsøge at få opbakning til en redningsplan. 

Men hvis redningsplanen er de to selskaber ikke lykkes, så vil de begge konkurs. Og dét kan koste Lyngby Boldklub tilværelsen som professionel Superligaklub. 

Sponsorerne flygter

Torben Jensen fortæller til Finans.dk, at den seneste tids mediedækning af Hellerup Finans har medført, at sponsorer har trukket sig fra fodboldklubben.

- De igangværende forhandlinger om salg af spillere lider samtidigt, da købere af de konkrete spillere naturligt søger at drage fordel af Lyngby Boldklubs situation ved at presse pris og forhale forhandlingerne, lyder det.

9. januar offentliggjorde Lyngby et længe ventet regnskab for 2016/2017-sæsonen, og det viste et kæmpe underskud på 11,7 millioner kroner før skat.

Klubben fik en kapitaltilførsel på 30 millioner kroner og havde i sommer en egenkapital på 12,8 millioner kroner. 

Lyngby er før gået konkurs

Tilbage i sæsonen 2001/2002 gik Lyngby Boldklub konkurs. Klubben spillede hele forårssæonen med amatørspillere, inden man blev tvangsnedrykket. Siden har de kongeblå københavnere kæmpet sig tilbage til den bedste række, og i sidste sæson fik Lyngby overraskende bronzemedaljer i Superligaen.

I denne sæson har der været længere mellem de gode resultater, og i efteråret 2017 forlod cheftræner David Nielsen klubben. Han overtog trænerjobbet i AGF.

Lyngby Boldklub gik ind til vinterpausen på 12.-pladsen. Klubben har to point ned til Helsingør og fire point ned til Randers på 13.- og 14.-pladsen.

Efter planen skal Lyngby spille den første kamp i foårssæsonen mod Brøndby den 11. februar.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik