Bandelederen Shuaib Khan fra LTF, Loyal To Familia, skal løslades. Foto: Scanpix

LTF-leder løslades

I samarbejde med tv2.dk

Anklagemyndigheden har krævet bandelederen udvist. Nu bliver han løsladt.

Bandelederen Shuaib Khan fra LTF, Loyal To Familia, skal løslades.

Det har Østre Landsret netop bestemt. Shuaib Khan har afsonet en dom om trusler mod en politimand, men blev ikke udvist trods anklagemyndighedens krav om dette. 

Han blev alene dømt til fængsel i tre måneder.

Spørgsmålet om udvisning er dog anket af anklagemyndigheden til Østre Landsret, der har berammet sagen til 7. og 8. februar - mens forsvarer Michael Juul Eriksen har anket spørgsmålet om straffens længde for at få den forkortet. 

Læs også Flere anholdt ved Nørrebros Runddel: KV-kandidater tilsvinet

Et spørgsmål om proportionalitet

I afgørelsen fra Østre Landsret hedder det, at grundlaget for fængslingen stadig er gældende - men at en fortsat frihedsberøvelse vil være i strid med princippet om proportionalitet.

- Jeg har jo argumenteret for, at han skulle løslades, mens anklagemyndigheden har ment, han skulle løslades den 10. november - altså efter de tre måneder, siger Michael Juul eriksen, der er forsvarer for Shuaib Khan.

- Han og jeg er meget tilfredse med, at han bliver løsladt allerede nu. 

Læs også Bandeleder har opholdt sig ulovligt i Danmark

Lukker LTF-klubhus

Samtidig med løsladelsen har Københavns Politi lukket et LTF-tilholdssted i Tingbjerg. Et lejemål beliggende i en kælder i en bygning, der desuden huser flere forretninger, et bibliotek og en ungdomsklub.

Baggrunden for beslutningen er ifølge Københavns Politi en risiko for, at personer med tilknytning til de bandegrupperinger, der ligger i konflikt med LTF, vil foretage angreb mod lokalerne.

- Borgerne i København har krav på at kunne være trygge og sikre i deres nabolag. Vi vurderer, at det nu lukkede bandetilholdssted udgjorde en trussel med denne tryghed og sikkerhed, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

I samarbejde med tv2.dk