Lokalbaner stemmer nej til overenskomst - kan betyde konflikt

Det er de ansatte ved lokalbanerne, der har stemt nej til overenskomstresultat.

En konflikt truer fra midnat den 11. juni, efter at de ansatte ved lokalbanerne har stemt nej til overenskomstresultatet.

Det skriver Dansk Jernbaneforbund mandag.

Ifølge forbundet handler striden om arbejdstidsregler. Parterne, KL og Dansk Jernbaneforbund, har allerede aftalt forhandling torsdag den 7. juni 2017. De har altså fire dage til at undgå konflikt.

- Vi møder i KL torsdag med en klar forventning om at finde en aftale. Men det kræver, at vi kan finde hinanden. Ellers er konflikten jo desværre en realitet fra midnat den 11. juni, siger forbundsformand, Henrik Horup, i pressemeddelelsen. 

Ifølge Dansk Jernbaneforbud stemte 33 medlemmer ja til forhandlingsresultatet, mens 230 stemte nej. Det betyder, at 85,5 procent af de medlemmer, der stemte, stemte nej. Stemmeprocenten var på 79, og det er ifølge Dansk Jernbaneforbund en stigning på 34 procent i forhold til overenskomstforhandlingerne i 2015.

Disse strækninger rammes

Lokalbanerne hører overenskomstmæssigt til det kommunale område i Forhandlingsfællesskabet, og nej'et betyder, at en konflikt kan træde i kraft  i Lokaltog A/S og Nordjyske Jernbaner A/S fra den 11. juni ved døgnets begyndelse.

I Lorryland kan det ramme Østbanen, Nærumbanen, Frederiksværkbanen, Lille Nord, Hornbækbanen, Gribskovbanen samt strækningerne Hillerød-Gilleleje og Hillerød-Tisvildeleje, som Lokaltog A/S driver.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik