Lørdag med regn og rusk - vindstødene kan nå stormstyrke

Alligevel er der en overgang mulighed for en smule solskin.

Weekendens første dag er over os - og det bliver en dag, som i høj grad indbyder til indendørs sysler af forskellig art.

Vejret er nemlig ganske efterårsagtigt, og flere områder med regn kommer til at passere Danmark i dagens løb. 

Det første regulære regnvejr satte sit præg på de østlige egne her til morgen, og lørdag formiddag er det bornholmernes tur til at opleve silende regn fra fronten.

I resten af landet får man en overgang et tiltrængt pusterum - dog med byger - hvor solen i perioder kan få lov til at skinne en smule. Chancen er størst først på formiddagen over Jylland og omkring middagstid over Sjælland.

SÅDAN BENÆVNES VINDSTYRKER

I Danmark benyttes vindbetegnelser i henhold til den internationale Beaufort-skala.

 

Orkan: >32,6 m/s
Stærk storm: 28,5-32,6 m/s
Storm: 24,5-28,4 m/s
Stormende kuling: 20,8-24,4 m/s
Hård kuling: 17,2-20,7 m/s
Kuling: 13,9-17,1 m/s
Hård vind: 10,8-13,8 m/s
Frisk vind: 8,0-10,7 m/s
Jævn vind: 5,5-7,9 m/s
Let vind: 3,4-5,4 m/s
Svag vind: 1,6-3,3 m/s
Næsten stille: 0,3-1,5 m/s
Stille: <0,3 m/s

Fronterne ligger dog nærmest i kø, og over middag breder et nyt og udbredt regnvejr sig ind over Jylland fra vest.

Som eftermiddagen skrider frem, vil det hastigt brede sig yderligere mod øst, så man også fra sidst på eftermiddagen - igen - vil have silende regn over de østlige egne.

Herefter klarer det igen op - selv om der nok engang kan komme byger.

Kraftig blæst - stedvis med vindstød af stormstyrke

Ikke nok med at det bliver vådt, men vinden kommer også til at gøre væsen af sig. Lavtrykket, der giver os regn lørdag, er det samme, som gav udbredt storm til store dele af Storbritannien fredag, og som fortsat har en del blæst i sig.

Det mærker man i særdeleshed over de sydvestlige egne, hvor vinden fra middagstid vil tiltage kraftigt fra sydvest og vest.

Vindstød lørdag klokken 14. Langs den sydlige del af den jyske vestkyst, samt i Vadehavet, kan vindstødene nå stormstyrke.
Vindstød lørdag klokken 14. Langs den sydlige del af den jyske vestkyst, samt i Vadehavet, kan vindstødene nå stormstyrke.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Middelvinden vil nå hård kuling, men vindstødene kan en overgang lige akkurat nå stormstyrke med cirka 25 meter per sekund. Det har fået TV 2 Vejret til at udsende et varsel om vindstød af stormstyrke, gældende for Vadehavet fra klokken 13 til 17.

I resten af Danmark bliver det efterhånden også særdeles blæsende med kuling ved kysterne, og overalt er der risiko for vindstød af hård kuling. Ved kysterne kan man opleve vindstød af stormende kuling.

Først natten til søndag aftager vinden for alvor.

Hvis man er træt af det ustadige vejr, så er der godt nyt - uge syv ser ud til at byde på overvejende tørt vejr med gode muligheder for solskin.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik