Læge fik p-bøde under akutbesøg: Nu vil regeringen ændre reglerne

Regeringen kalder det "helt hul i hovedet", at en læge har fået p-bøde under akut sygebesøg. Parkeringschef er klar til at tage dialogen.

Det kan ikke være rigtigt, at læger kan få parkeringsbøder, når de besøger akut syge patienter, og derfor skal reglerne laves om.

Sådan lyder det fra Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Anledningen er, at det fredag er kommet frem, at praktiserende læge Christen Myrup fra Valby er blevet opkrævet 550 kroner i parkeringsafgift under et besøg hos en kræftpatient med akutte smerter.

Lægen kunne ikke finde en parkeringsplads i nærheden af patientens bopæl og valgte derfor at parkere nær et hjørne, hvorfor han fik en bøde.

Han har efterfølgende klaget, men Københavns Center for Parkering, der har udstedt bøden, har afvist med en begrundelse om, at besøget ikke var akut nok. Noget som bestemt ikke falder i god jord hos Venstres transportordfører.

 - Det er helt hul i hovedet. Parkeringsvagterne bør være bedre til at udvise konduite (opføre sig korrekt, red.), siger Kristian Pihl Lorentzen til TV 2.

Ministeren på vej med udspil

Han har derfor bedt sin partifælle transportminister Hans Christian Schmidt om at se på lovgivningen.

- På baggrund af de mange tåbelige sager, der har været beskrevet i pressen, så har Venstre opfordret transportministeren til at se på parkeringsreglerne. Og det er ministeren i færd med. Så der er et udspil på vej fra ministeren, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han får opbakning fra Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn.

- Vi medvirker gerne til hvert et forslag, der medvirker til mindre nidkærhed fra parkeringsvagterne, der kan medvirke til mindre stress i hverdagen. Det er simpelthen for nidkært, det man oplever, siger Rasmus Prehn til TV 2.

- De må ikke bestemme, hvornår noget er akut

De praktiserende læger har været udstyret med en slags parkeringskort fra DADL - Den Almindelige Danske Lægeforening. Kortet har bare ikke nogen egentlig juridisk gyldighed, men parkeringsvagter plejer at respektere kortet.

Det gjorde Københavns Center for Parkering dog ikke i Christen Myrups tilfælde, og det er en af årsagerne til, at Lægeforeningen nu er stoppet med at udstede parkeringskortet.

Hos Praktiserende Lægers Organisation overvejer formanden i hovedstaden dog nu, om parkeringsproblemerne skal indgå i de kommende forhandlinger om lokalaftaler.

- Parkering København må ikke definere, hvornår noget er akut. Det er en lægefaglig vurdering, siger Flemming Skovgaard, formand for PLO Hovedstaden til Dagens Medicin.

Parkeringschef: Vi tager gerne en dialog

I Københavns Center for Parkering forklarer centerchef Jes Øksnebjerg, at parkeringsvagterne er nødt til at være meget restriktive, så parkeringer ikke går ud over trafiksikkerhed og fremkommelighed.

Han vil ikke kommentere på, hvorfor Center for Parkering i dette tilfælde har vurderet, at patientens tilstand ikke var akut nok, men siger:

- Hvis det viser sig, at der er nogle behov fra Lægeforeningens side, som vi ikke er klar over, og hvis der er brug for at få foretaget justeringer, så vil vi meget gerne tage en dialog om det, siger Jes Øksnebjerg til TV 2.

Direkte adspurgt, om hans parkeringsvagter eller den efterfølgende sagsbehandling ikke bør være bedre til at skelne mellem de mere almindelige ulovlige parkering og et tilfælde som Christen Myrups, svarer Jes Øksnebjerg:

- Jeg synes sådan set, vi er meget gode til at vurdere. Det er også derfor, vi har så utroligt få sager af den her karakter. Det er så sjældent, vi har de situationer, og derfor var vi af den opfattelse, at det problem faktisk ikke var særligt stort. Hvis det viser sig, at sandheden er en anden, tager vi gerne en dialog, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik