Kvinde fra Hvidovre svindlede styrelse for 111 millioner: Det ved vi om hende

Der begynder så småt at tegne sig et billede af den kvinde, som har været efterlyst internationalt i over en uge, oplyser Bagmandspolitiet.

Den 64-årige kvinde, som lige nu er internationalt efterlyst i forbindelse med sagen om underslæb for 111 millioner kroner i Socialstyrelsen, bor til daglig i Hvidovre og har modtaget en officiel udmærkelse. 

Det erfarer TV 2. 

Den 4. oktober blev hun erklæret konkurs. Kurator for konkursen er den højt profilerede partner hos Kammeradvokaten, Boris Frederiksen.

Han var også kurator på sagen om Stein Bagger og IT Factory.

- Jeg kan bekræfte, at der er indtruffet en konkurs i forhold til den pågældende. Vi er lige nu i gang med at undersøge, hvad der er af aktiver. Det kan tage både kort tid og lang tid. Der er stadig et stykke arbejde foran os, før vi har dannet os det fulde overblik over konkursboet og de værdier, der ligger i det, siger kurator Boris Frederiksen til TV2 Fyn.

Foreløbigt har advokaten beslaglagt en ejendom i Danmark, en ødegård i Sverige samt et indestående på en konto i et dansk pengeinstitut. 

- Men det er ikke tilnærmelsesvist noget, der kommer op i nærheden af de beløb, der synes at mangle, siger Boris Frederiksen til Ritzau.

- Det næste skridt er at undersøge, om der er andre aktiver, eller om der har været andre aktiver. Hvis der har været, skal man selvfølgelig finde ud af, om pengene er brugt, siger advokaten.

Han oplyser desuden, at en af de ting, man blandt andet agter at undersøge, omhandler heste.

Vi har gode grunde

Til TV 2 oplyser statsadvokat og chef for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen, at politiet i nogle tilfælde går ud med identiteten på efterlyste personer i offentligheden. 

Det er dog endnu ikke tilfældet i denne sag.

- Efter en politifaglig vurdering har vi ment, at det ikke var det rigtige at gøre i dette tilfælde, i hvert fald ikke for nuværende, siger han og tilføjer, at "det har vi gode grunde til."

Navn streget ud på postkassen

TV 2 er bekendt med kvindens identitet, og TV 2’s reporter Niels Lykke Møller tog tirsdag ud til hendes adresse i Hvidovre og bankede på.

Han fortæller, at der ikke var nogen, der åbnede, og at alle gardiner var rullet for. Hendes hjem havde både en elektrisk port og videoovervågning. Kvindens navn var streget ud på postkassen.

TV 2 har talt med en nabo, der siger, at hun ikke har set kvinden i flere dage. Naboen fortæller, at kvinden plejede at gå tur med sine hunde, men at hun ellers holder sig mest for sig selv.

Underslæbet foregik over en årrække, hvor det lykkedes kvinden at hive 111 millioner kroner ud af styrelsen.
Underslæbet foregik over en årrække, hvor det lykkedes kvinden at hive 111 millioner kroner ud af styrelsen.
Foto: TV 2

Efterlyst i over en uge

Statsadvokat Morten Niels Jakobsen vil ikke oplyse, hvorvidt Bagmandspolitiet efterforsker andre medarbejdere i ministeriet, om der har været kontakt med kvindens familie eller er foretaget undersøgelser på hendes bopæl.

- Det er klart, når vi har en efterforskning af den her karakter, er det vigtigt at undersøge sagen meget bredt. Det gør vi også i det her tilfælde, siger han.

Ligeledes vil han ikke komme nærmere ind på, hvorvidt politiet har bestemte lande i kikkerten i forhold til, hvor den 64-årige kvinde muligvis opholder sig, eller hvorvidt hun har forladt Danmark.

Dog oplyser han, at kvinden har været efterlyst i over én uge.

- Der er et tæt og finmasket internationalt samarbejde på det her område med sådan en efterlysning, hvor man blandt andet i forskellige sammenhænge kan pågribe de pågældende personer. 

Op til otte års fængsel

Morten Niels Jakobsen vil heller ikke kommentere på kvindens privatforbrug, eller hvorvidt midlerne er blevet fastfrosset. Men han forsikrer dog, at alle redskaber tages i brug for at finde alle de svindlede millioner. 

- Når man taler om økonomisk kriminalitet med et stor udbytte, er det vigtigt, at man får fat i det, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Det er meget stødende for retsopfattelsen, hvis midler ikke kan komme retur, siger han. 

Chefen for Bagmandspolitiet oplyser slutteligt, at strafferammen er op til otte års fængsel.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik