Kvinde fik bøde for denne parkering - men så klagede hun

Kvinde fik omstødt parkeringsafgift, men politiet kan stadig udstede en bøde, hvis de vurderer, at en parkering udgør en risiko for trafiksikkerheden.

De fleste danskere kender sikkert problemet med manglende parkeringspladser i byerne.

Blandt andre caféejer Ann Maibritt Ehlers fra Amager, København.

Hun forsøgte tilbage i marts 2017 at finde en løsning på problemet med en noget anderledes parkering på Amager Boulevard, tæt på sin arbejdsplads, Café Under Elemene.

quote Måske skal alle os små biler parkere sådan fremover

Ann Maibritt Ehlers

Her valgte hun at sætte sin Peugeot 107 på tværs af færdselsretningen i den afmærkede parkeringsbås. 

Ann Maibritt Ehlers fik først en parkeringsbøde for den vilde parkering, men også efterfølgende medhold i sagen og afgiften annulleret.

Parkeringen ses her på billedet:

Parkeringen, der i første omgang udløste en parkeringsbøde.
Parkeringen, der i første omgang udløste en parkeringsbøde.
Foto: Foto: Ann Maibritt Ehlers

Fik medhold i klage

Ann Maibritt Ehlers havde tidligere parkeret på den anderledes og pladsbesparende måde på Amager og endda fået grønt lys af tre forskellige parkeringsvagter.

- Parkeringsvagterne har uafhængigt af hinanden sagt til mig, at de ikke ville give en parkeringsbøde, siger Ann Maibritt Ehlers til TV 2.

Derfor var hendes overraskelse stor, da der i forruden af bilen en dag lå en parkeringsbøde på 510 kroner.

En bøde, som Ann Maibritt Ehlers straks valgte at klage over til Center for Parkering i Københavns Kommune, og i juni 2017 kom afgørelsen i hendes e-boks:

- Vi har behandlet din klage og har besluttet at annullere parkeringsafgiften, da afgiften ikke skulle have været pålagt, skriver Center for Parkering i Københavns Kommune i brevet, som TV 2 har fået tilsendt.

Brev fra Københavns Kommune angående annulleret parkeringsbøde.
Brev fra Københavns Kommune angående annulleret parkeringsbøde.
Foto: Ann Maibritt Ehlers

Opfordrer til at parkere alternativt

Center for Parkering gør dog i brevet Ann Maibritt Ehlers opmærksom på, at parkeringen kan kaste en bøde af sig, hvis politiet "anser denne måde at parkere på som en risiko for trafiksikkerheden".

Men Ann Maibritt Ehlers mener, at behovet for at parkere alternativt i blandt andet København er meget stort:

- Det er et kæmpe problem med parkeringsforholdene her på Amager. Stilladser og containere fylder gadebilledet og optager let mange p-pladser, siger hun.

Ovenpå afgørelsen og annulleringen af bøden delte Ann Maibritt Ehlers resultatet i et opslag på Facebook og kom med en opfordring til andre bilister:

- Måske skal alle os små biler parkere sådan fremover, skrev hun på det sociale medie.

Kan skabe flere parkeringspladser

Til TV 2 erkender Ann Maibritt Ehlers, at der kan være visse udfordringer med den alternative parkering på tværs af færdselsretningen.

- Udsynet kan blive forstyrret af lastbiler eller store kassevogne, og derudover kræver det typisk en mindre befærdet vej, så det er muligt at bakke ind, uden at genere trafikken, siger hun.

un fortæller, at hun selvfølgelig ikke vil opfordre bilister til parkere ulovligt, men omvendt mener hun, at der må gøres noget i forhold til de manglende parkeringspladser i landets storbyer.

- Jeg mener ikke, at jeg er til gene for nogen med parkeringen på tværs af færdselsretningen, og jeg vil blot opfordre alle til at holde, så der er plads til så mange bilister som overhovedet muligt i byen, siger Ann Maibritt Ehlers.

Hun har mødt mange, vidt forskellige reaktioner på Facebook ovenpå på hendes parkeringsopslag.

- Det spænder lige fra vrede folk, der citerer færdselsloven og beskriver, at man skal parkere i færdselsretningen, til venlige personer, der bakker mig op i min måde at parkere på, fortæller Ann Maibritt Ehlers.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik