- Ingen havde set det komme, siger tillidsmand på udflyttet arbejdsplads

Tillidsmanden forstår ikke, hvorfor det lige skal være dem, men i Horsens mener borgmesteren, at udflytningen giver god mening.

Hos De Økonomiske Råds sekretariat i København mødte medarbejderne onsdag ind til en normal dag på kontoret, men omkring frokost fik de en uventet besked.

Arbejdspladsens 33 stillinger er blandt de cirka 1800 job, regeringen vil flytte fra hovedstaden til provinsen.

- Der har været en følelse af chok. Der var ingen af os, der havde set det komme – hverken ledelse eller medarbejdere, siger tillidsmand Nora Vågnes Traaholt til TV 2. 

Forstår ikke, hvorfor det skal være dem

De Økonomiske Råds sekretariat flyttes til Horsens, men Nora Vågnes Traaholt forstår ikke, hvorfor det netop skal være dem. 

Hun fremhæver, at medarbejderne har et tæt samarbejde med ministerier, styrelser og uddannelsesinstitutioner i København.

- Vi har lidt svært ved at se, hvorfor det lige er Horsens, vi skal ligge i, siger Nora Vågnes Traaholt til TV 2.

Horsens-borgmester glæder sig

I det østjyske mener Horsens borgmester, Peter Sørensen (S), til gengæld, at det giver god mening at rykke lige netop De Økonomiske Råds sekretariat til byen.

Han siger, at der i forvejen er mange faglærte i Horsens, og derfor vil det være godt at få nogle flere akademikere. 

- Jeg synes, det er en spændende organisation, der rykker til Horsens. De passer rigtig, rigtig godt ind, og jeg er meget tilfreds med, at de placeres her, siger Peter Sørensen til TV 2.

Det vides endnu ikke, hvor mange medarbejdere, der vil flytte med til Horsens, men borgmesteren håber, at de alle vil overveje det.

En "historisk" plan

Det var på et pressemøde onsdag middag, at regeringen annoncerede sin anden udflytningsplan.

I 2015 blev det besluttet, at omkring 3900 statslige arbejdspladser, skulle flyttes fra hovedstaden til provinsen. I denne omgang taler regeringen om 4024 arbejdspladser og kalder derfor planen "historisk". 

FÅ DET FULDE OVERBLIK HER.

Reelt er der dog kun tale om, at 1824 statsansatte onsdag har fået besked om, at deres arbejdsplads skal have ny adresse.

Når regeringen alligevel når frem til omkring 4000, skyldes det, at der medtages cirka 1500 (500 flytninger – 1000 nye) arbejdspladser i den allerede planlagte ændring på skatteområdet samt oprettelsen af 600 stillinger i Forsvaret uden for København i forbindelse med det kommende forsvarsforlig.

Miljøstyrelsen lukket

Det største element i den nye plan er flytningen af Miljøstyrelsen fra København til Odense. 

440 arbejdspladser skal en tur over Storebælt, og ligesom hos De Økonomiske Råds sekretariat er medarbejderne i chok.

TV 2s udsendte medarbejder kan onsdag ikke få lov at komme ind i Miljøstyrelsens bygning på Østerbro og tale med medarbejderne.

Han fortæller, at de blev orienteret på et møde kort tid inden statsministeren annoncerede regeringens beslutning, og siden har dørerne været lukkede.

En seddel på indgangsdøren giver et indblik i stemningen.

- Miljøstyrelsen holder midlertidigt lukket, hvis du har et møde i huset, så kontakt venligst mødearrangøren direkte. På forhånd tak, står der.

Regeringen behøver ikke at samle flertal for sin plan, da det kan besluttes administrativt. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik