I dag åbner skandale-ramt multiarena til 1,4 milliarder

Københavns nye multiarena er også historien om over to millioner kroner brugt på rejser, alkohol og dyre middage.

Når Københavns nye prestigeprojekt Royal Arena lørdag indvies officielt, er det med deltagelse af blandt andre Kronprins Frederik, kulturminister Mette Bock (LA) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Den nye multiarena i Ørestaden har kostet cirka 1,4 milliarder kroner, men så forventes det også, at den skal huse 60-80 store sports- og musikarrangementer årligt med op til 16.000 gæster pr. arrangement.  

Allerede i starten af februar spiller Metallica hele fire udsolgte koncerter i arenaen. Og resten af året byder på koncerter med verdensstjerner som Drake, Bruno Mars og Aerosmith. I december skal der afholdes EM i kortbane-svømning og i 2018 VM i ishockey.

Rejser, alkohol og anden luksus
Men Royal Arena er ikke bare historien om store begivenheder og byggeri af internationalt format. Det er også historien om dyre middage og beskyldninger om svineri med skattekroner.

Selskabet Arena CPHX, der står bag byggeriet af Royal Arena, er stiftet af Københavns Kommune og den almennyttige forening Realdania, som hver især har lagt 325 millioner kroner i projektet.

Ifølge Berlingske har Arena CPHX siden 2012 brugt langt over to millioner kroner på rejser, hoteller, alkohol, middage og anden luksus.

Avisen har blandt andet skrevet om en seksdages studietur i foråret 2013 til USA for fem mænd tilknyttet selskabet, som kostede næsten 200.000 kroner. Men det var så også inklusiv flybilletter, ophold på luksuriøse hoteller, roomservice, dyre middage og fadøl på barer tidligt om morgen.

Politianmeldt direktør
På baggrund af artiklerne i Berlingske bad overborgmester Frank Jensen i december Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune om at udarbejde en redegørelse for sagen.

Den tidligere direktør i Arena CPHX Claus Wiegand Larsen, som stoppede i 2014, er siden blevet politianmeldt af Jakob Næsager (K), der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Politikerne i Københavns Kommune vil også gerne have svar på, hvorfor Bent Frank, der var bestyrelsesformand frem til 1. januar 2017, ikke greb ind over for det store forbrug af skattekroner. Imens de venter, gør Royal Arena klar til indivelse lørdag.

Indvielsen af Royal Arena har været undervejs siden 2011, da projektet blev søsat. Byggeriet blev startet i juni 2013.

Der skal strammes gevaldigt op. Sådan lyder det i en ny redegørelse i den opsigtsvækkende sag om Royal Arena.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik