Hospital: Drabssigtet kendte læge fra behandlingsforløb

Hospital overvejer at sætte forstærket fokus på medarbejdernes sikkerhed.

Opdateret d. 20. januar: Vi har fjernet billedet af den dræbte

Den 54-årige mand, der sidder varetægtsfængslet for drab, har tidligere været behandlet af lægen Charlotte Asperud, som blev dræbt 30. april, hvor en mand brød ind i hendes hus på Aspevej i Tisvilde, mens hun lå og sov.

Det bekræfter Nordsjællands Hospital overfor TV 2.

- Direktionen på Nordsjællands Hospital har fået oplyst af politiet, at den formodede gerningsmand har haft et behandlingsforløb, der involverede blandt andet den dræbte læge Charlotte Asperud, lyder det i en skriftligt kommentar fra Bente Ourø Rørth, hospitalsdirektør ved Nordsjællands Hospital.

Det har ført til overvejelser om medarbejdernes tryghed.

- Vi har som hospital et ansvar for at vores medarbejdere kan føle sig trygge. Derfor ser vi sammen medarbejderrepræsentanter på, om vi kan højne vores medarbejderes sikkerhed yderligere. Både i det daglige møde mellem sundhedspersonalet og patienterne og i de informationer, der kan tilgås via digitale journaler og lignende, skriver Bent Ourø Rørth i en mail.

Anholdt med hjælp fra en lydfil

Politikommissær i Nordsjællands Politi, Henrik Gunst, vil overfor TV2 ikke kommentere på relationen mellem den 58-årige læge og den formodede gerningsmand.

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte de oplysninger, siger han til TV 2.

Drabet på Charlotte Asperud førte til anholdelse med hjælp fra en lydfil, optaget på gerningsstedet.

Den drabsmistænkte blev anholdt i midten af maj måned. Under grundlovsforhøret kom det frem, at manden er kendt af politiet og har domme for tyveri, bedrageri og spirituskørsel.

På lydfilen, der er offentliggjort efter aftale med kvindens pårørende, kan man høre gerningsmandens stemme råbe "læg dig ned," "læg dig helt ned" og "giv slip".

Hør lydfilen fra hændelsen herunder. ADVARSEL: Voldsomme optagelser.

Her overfaldt drabsmanden Charlotte Asperud med et stumpt våben. Lægen blev slået 19-20 gange i hovedet med genstand og døde efterfølgende af sine kvæstelser.

Den varetægtsfængslede mand nægter sig skyldig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik