Historisk lav kurs på svensk krone gør indkøb billigere for danskere

Også lavere moms gør indkøb på den anden side af Øresund billigere.

Den svenske krone er på sit laveste niveau siden sommeren 2009 under finanskrisen.

En svensk krone koster i øjeblikket cirka 70 danske øre.

Det betyder, at der er penge at spare på alt fra dagligvare til restaurantbesøg samt boliger på den anden side af Øresund.

Tandlæge og mekaniker er billigere i Sverige

Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom ved Nordea, fortæller, at der er penge at spare ved at tage turen over til vores naboer mod øst.

- Det er for eksempel billigere at gå til tandlægen eller mekanikeren i Sverige, og så er priserne på de fleste fødevarer også billigere, fordi der er lavere moms på fødevarer i Sverige.

I Danmark pålægges der en moms på 25 procent på madvarer, hvorimod momsen på madvarer i Sverige er på 12,5 procent.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der er flere ting, der er billigere i Sverige end i Danmark. Og med den faldende svenske krone bliver det selvfølgelig endnu billigere, siger Ann Lehmann Erichsen.

Flere faktorer spiller ind

Hun påpeger dog, at der er flere faktorer, der spiller ind i regnestykket.

- En ting er de lavere priser. Noget andet er, at det både koster penge at tage færgen eller broen, og så er der den ekstra tid, man bruger på det.

Annelise Randløv ejer en ødegård i Sverige. Hun drager stor fordel af de lave priser, som den faldende svenske krone har medført, fortæller hun til TV 2.

- Selvfølgelig frådser man lidt mere. Nogle gange skal man se sig for, men med den her kurs kan man bare tage det, siger hun, mens hun viser rundt i et svensk supermarked, hvor flere af varerne er billigere end i Danmark.

Hun vurderer, at hun sparer cirka 300 kroner på dagligvareindkøb, når hun er på weekendtur i Sverige.

Mange danskere handler glutenfri

Bosse Folkesson, der er butiksbestyrer i et ICA-supermarked, fortæller, at der er mange danskere, der besøger hans butik for at handle glutenfri produkter.

- Vi sælger især en masse havregryn, som er billigt. Både fordi den danske krone er mere værd end den svenske, og fordi glutenfri er meget billigt her i Sverige.

- Vi har valgt et stort udbud af glutenfri produkter, og når danskerne kommer, skal der være meget. Vi sælger meget til danskerne af visse varer.

Ann Lehmann Erichsen fortæller, at der også er penge at spare på tøj, hvor priserne ofte er fastlagt i henholdsvis Sverige, Danmark og Norge.

- Når kursen er lav, så kan man spare penge på det tøj, hvor der er lagt en fast pris, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik