Her erklæres der stormflod efter Urds hærgen

Der er blevet erklæret stormflod i flere dele af landet efter stormen Urds hærgen.

Stormrådet har netop erklæret, at der har været stormflod i området fra København, op langs Øresundskysten og videre langs nordkysten på Sjælland og Kalundborg. Stormfloden omfatter også Roskilde Fjord og Isefjord. 

quote Der er tale om en begivenhed, der er meget sjælden, og kun sker hvert 20. år. Det er på baggrund af målingerne, at der er blevet erklæret stormflod.

Jesper Rasmussen, formand i Stormrådet

At der erklæres stormflod betyder, at der har været en ekstrem vandstand i havet - og at boligejere og andre kan få erstatning for de skader, som stormfloden har forvoldt.

Jesper Rasmussen, formand i Stormrådet, fortæller at erklæringen kommer på baggrund af målinger af vandstanden i området. 

- Der er tale om en begivenhed, der er meget sjælden, og kun sker hvert 20. år. Det er på baggrund af målingerne, at der er blevet erklæret stormflod, siger Jesper Rasmussen. 

Bedre forsikringsmuligheder

At Stormrådet har erklæret stormflod er gode nyheder for de personer der er blevet ramt af stigende vand.  

- De skal henvende sig til deres eget forsikringsselskab, hvor man har en indboforsikring. Sammen med forsikringsselskabet skal man gå i gang med affugtning og så videre. Det er det vigtige i situationen nu. Så håbet er, at de ramte kommer hurtigt i gang med processen til glæde for sig selv, siger Jesper Rasmussen.

Sådan defineres stormflod

Hvis Stormrådet vurderer, at der har været stormflod, kan boligejere søge erstatning for vandskader.
Det er Stormrådet, der afgør, om der i forbindelse med eksempelvis en storm har været stormflod i Danmark. Bliv kogere på fænomenet og ordningen her:
      * Normalt dækker forsikringer på huse og ejendomme ikke skader som følge af stigende vandstand.
      * Men hvis Stormrådet når frem til, at der har været stormflod, kan man søge erstatning fra den offentlige stormflodsordning.
      * Stormflod er oversvømmelse som følge af en ekstrem høj vandstand i havet. Betingelsen for at erklære stormflod er, at den statistisk sker sjældnere end hvert 20. år.
      * Stormrådet afgør, hvorvidt der har været stormflod i et område på et bestemt tidspunkt. Det sker i samarbejde med Danmarks Meteorologiske Institut og Kystdirektoratet.
      * Stormrådet har ni medlemmer. Det består af en uafhængig formand samt repræsentanter for kommuner, ministerier, forsikringsselskaber og Forbrugerrådet.
      * Der kan ikke ydes erstatning for stormflod ved skader sket i områder, der ikke er omfattet af Stormrådets afgørelse.
      * Bor man i et område berørt af stormflod, har man to måneder til at anmelde skaderne.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik