Fremmed betaler Jørgens skattegæld: Nu undgår han tvangsauktion

Et politisk flertal vil nu have reglerne lavet om, så det bliver lettere for små skyldnere at undgå tvangsaktion.

Han stod til at miste alt, men pludselig ser fremtiden en smule lysere ud for Jørgen Larsen.

quote Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal takke ham

Jørgen Larsen

I går betalte en fremmed mand hans gæld til Skat ud, så nu undgår Jørgen Larsen at ryge på tvangsauktion.

- Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal takke ham. Jeg har ikke ord for det. Jeg er så taknemmelig, siger Jørgen Larsen til TV 2.

Måtte ikke betale ad to omgange

Efter at have arbejdet det meste af livet i nedbrydningsbranchen, fik Jørgen Larsen sidste år rygproblemer. Han kunne ikke længere arbejde og havde svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Han er i et afklaringsforløb ved kommunen og har derfor ikke haft råd til at betale sin gæld på 8700 kroner til kommunen for ubetalt ejendomsskat.

Både Skat og Stevns Kommune har afvist at lade ham betale sin ejendomsskat på 8700 kroner ad to omgange. I stedet var hans hus på vej på tvangsauktion.

Bornholmer i lignende situation

Den behandling blev for meget for en Ryan Drøscher. Han skrev ind til TV 2, efter at have læst historien om Jørgen Larsen:

quote Jeg vil gerne betale Jørgen Larsens skattegæld!!!

Ryan Drøscher

- Jeg vil gerne betale Jørgen Larsens skattegæld!!! Har selv siddet fast i det offentlige møgsystem pga. en arbejdsskade og ved hvor ødelæggende det kan være!! Vil du formidle kontakten mellem os, så Jørgen kan blive boende?, stod der i mailen.

Efter aftale med Jørgen Larsen har Ryan Drøscher nu betalt gælden, så tvangsauktionen er afværget.

Ryan Drøscher bor på Bornholm og har været igennem et forløb, som ligner Jørgen Larsens med en arbejdsskade, der gjorde både hverdagen og den økonomiske situation meget svær. I dag har han et flexjob som teknisk assistent.

- Jeg synes ikke man kan være bekendt at behandle folk på den måde, som Jørgen Larsen er blevet behandlet. Folk der kommer ind i sygesystemet har ikke overskud til at tackle alle de ting, som bliver kastet i hovedet på én, så jeg forstår godt, at han er havnet i den situation, han er havnet i, siger Ryan Drøscher til TV 2.

Indlagt med en blodprop

Jørgen Larsens helbred er dog ikke blevet bedre. Siden TV 2 lavede optagelserne i hans hjem, har han fået en blodprop i hjernen.

Han har det efter omstændighederne godt, men er indlagt på Roskilde Sygehus.

- Lægerne siger jeg har været heldig, og at jeg nok skal blive god igen, fortæller Jørgen Larsen.

- Det har været meget op ad bakke her på det sidste, men nu går det den rigtige vej, og der er rigtig rigtig mange mennesker, som jeg ikke kender, som har været støttende og venlige. Det er jeg meget taknemmelig for, og det hjælper mig meget.

Mere end 50 har reageret

Ryan Drøscher er nemlig langt fra den eneste som har villet hjælpe Jørgen Larsen.

TV 2 har modtaget mere end 50 emails fra hjælpsomme personer, som har tilbudt ham at låne penge, betale gælden, eller starte en indsamling.

Her er et lille udpluk af emails fra læsere og seere:

- Jeg blev utrolig rørt over hans skæbne - jeg og min familie vil gerne hjælpe Jørgen.

- Kan I sætte mig i kontakt med ham? Har startet en indsamling til ham, den fremmede derude!

- Jeg har lige set et indslag på TV 2 News om en mand, som risikerer tvang pga. 8.000 kr. gæld til skat. Jeg synes, det er trist, og vil gerne betale disse penge for manden.

Reglerne er for firkantede

Sagen har også fået en række politikere på Christiansborg til at reagere.

quote Reglerne i dag er urimelige. De er for firkantede

Rune Lund, Enhedslisten

Et politisk flertal - bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre - vil nu have lavet reglerne om, så personer i Jørgen Larsens situation fremover undgår tvangsauktion.

- Reglerne i dag er urimelige. De er for firkantede. Det er ikke i orden den måde, det fungerer på - og det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Det er jo ikke rimeligt, at når man skylder så få penge som 8700 kroner, at man så kan risikere at blive sparket ud af sit hjem, siger Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, vil tage Jørgen Larsens sag med til Skatteministeren.

- Det virker noget specielt, fordi manden ender med at have en langt større gæld end 8700 kroner, hvis hans hus bliver solgt på tvangsauktion. Det virker helt uproportionalt, at man bruger et så vidtgående redskab, som en tvangsauktion er. Det er vi nødt til at få lavet om, siger Dennis Flydtkjær.

En sørgelig sag

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, kalder sagen utrolig sørgelig, men synes ikke reglerne skal laves om.

Hun mener, det er kommunernes ansvar at forsøge at få en afdragsordning på plads med borgerne, inden de sender sagen til inddrivelse hos Skat.

- Umiddelbart er det kommunen, der burde have løst det her. De burde have taget sagen op, for bagefter står de jo med en anden udfordring, nemlig en mand der ikke har en bolig, siger Louise Schack Elholm.

Undgår at være dybt forgældet

Jørgen Larsen kan ifølge lægerne blive udskrevet indenfor den nærmeste fremtid, og for første gang i lang tid ser fremtiden mere lys ud.

- Al denne her hjælp betyder, at jeg kan undgå at ryge på tvangsauktion. Så kan jeg sælge mit hus til en ordentlig pris, og undgå at være dybt forgældet resten af livet, og det er jeg meget taknemmelig over, siger Jørgen Larsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik