Foto: Brian Bergmann, Scanpix

Frederiksbergs pladshenvisning hacket: Fik adgang til CPR-numre

En ansat i et konkurrerende selskab til KMD er blevet anmeldt til politiet.

En hacker har skaffet sig adgang til Frederiksberg Kommunes Pladsanvisning, og har dermed skaffet sig adgang til blandt andet ganske almindelige borgeres CPR-numre. Det skriver IT Watch.

Sagen er blevet anmeldt til politiet den 9. juni af KMD, der er storleverandør af it-systemer til danske kommuner.

- Vi anser de pågældende sikkerhedsbrister som alvorlige og stærkt beklagelige, skriver KMD i et brev, som IT Watch er kommet i besiddelse af.

Læs også Hospital maner til ro: Frygt ikke hacking af pacemakere

Hacking er optaget på video

Sagen handler om, at en medarbejder i et konkurrerende it-selskab har hacket KMD's it-systemer i Frederiksberg Kommune. Hackingen skal være blevet optaget på en video, som viser en person, der angiveligt er IT-professionel og arbejder hos et konkurrerende IT-firma til KMD. Videoen er efterfølgende blevet sendt til DR.

Ifølge KMD's brev vurderer man her, "at den pågældende borgers indsættelse af en række forprogrammerede scripts i koden på Digital Pladsanvisning er hacking".

Kommune: Vi tager det meget alvorligt

Frederiksberg Kommune skriver i en kommentar til IT Watch, at man ser med stor alvor på sikkerhedsbruddet.

- Vi tager datasikkerhed meget alvorligt. Derfor har vi øjeblikkeligt kontaktet KMD, da vi blev gjort opmærksom på, at der muligvis var et databrud, skriver vicedirektør i Frederiksberg Kommune, Thomas Wohlert til mediet. 

Kommunen evaluerer løbende om it-sikkerheden skal forbedres.