Her ses Romain Grosjean sammen med Lars Seier Christensen i Saxo Banks hovedkvarter i Hellerup. Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Formel 1 på vej til København

I samarbejde med tv2.dk

Den danske drøm om at få Formel 1 til hovedstaden er efter et møde med ejerne et skridt tættere på at gå i opfyldelse.

Allerede om tre år kan Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet måske sætte sig til rette i bilerne og ræse rundt i København.

En initiativgruppe med Helge Sander i spidsen har fået positiv respons fra de nye Formel 1-ejere, der har givet grønt lys til, at de håbefulde danskere arbejder videre med ideen om et dansk Formel 1-grandprix i 2020.

Vi har fået en banekonstruktør fra Formel 1 til at kigge på mulighederne i København og han har vurderet dem som gode.

Helge Sander, Formand, Initiativgruppe

- Vi har skabt gode forudsætninger. Vi har fået en banekonstruktør fra Formel 1 til at kigge på mulighederne i København og han har vurderet dem som gode, siger Helge Sander til TV 2 Sport og fortsætter:

Og så har vi været i London og præsentere projektet for Formel 1-organisationen, og de har udtrykt ønske om, at vi fortsætter forhandlingerne efter sommerferien.

Det er Hermann Tilke, der har set på den mulige bane, som er placeret omkring Christiansborg i det centrale København. Den tidligere videnskabsminister Helge Sander vil ikke afsløre mere om banen, ud over at den er knap fem kilometer lang. Til gengæld vil han gerne fortælle om sandsynligheden for at få Formel 1 til København:

- I det tidlige forår talte jeg om 20-25 procents chance for at få Formel 1 til Danmark. Nu taler jeg om 75 procent.

Læs også En vild historie: Dengang der var Formel 1 i Roskilde

- Min mavefornemmelse er god, fordi vi har fået de her ting på plads (godkendelse af banen og positiv respons fra ejerne, red.). Men når vi ikke har holdt noget stort pressemøde i dag, så er det fordi, vi erkender, at der ligger et stort stykke arbejde forude. Til gengæld er fundamentet bedre end nogensinde.

Men når vi ikke har holdt noget stort pressemøde i dag, så er det fordi, vi erkender, at der ligger et stort stykke arbejde forude. Til gengæld er fundamentet bedre end nogensinde.

Helge Sander, Formand, Initiativgruppe

Initiativgruppen består ud over projektkoordinator Helge Sander af erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K) samt rigmanden Lars Seier Christensen. 

Den tidligere medejer af Saxo Bank har allerede vist interesse for Formel 1 ved at sponsorere Romain Grosjean.

Derudover har Københavns overborgmester Frank Jensen (S) også været involveret, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har Københavns Kommune endnu ikke truffet en beslutning om engagementet i et Formel 1-bud. Derfor ser Frank Jensen heller ikke København som en officiel partner i projektet. Til gengæld har Københavns Kommune været involveret i den tekniske del omkring placeringen af banen.

100.000 tilskuere

Projektleder Helge Sander forventer, at regningen for et Formel 1-grandprix løber op i 300 millioner kroner. Udgiften skal blandt andet finansieres af tilskuere, og umiddelbart forventes det, at der bliver plads til 100.000 af slagsen.

Læs også Kevin Magnussen: Se det allerførste interview

Ved årsskiftet overtog det amerikanske mediekonglomerat Liberty Media ejerskabet af Formel 1. Det er Liberty Media, som danskerne var til møde med i mandags.

Det har tidligere været forsøgt at få Formel 1 til Herning. Det lykkedes dog ikke, og Helger Sander nåede aldrig at udvikle ideen til noget konkret.

I samarbejde med tv2.dk