Forældre fortæller om flere voldsepisoder på skole efter overfald på tiårig

Borupgårdskolen er generelt en meget god skole, mener lederen af SSP i Helsingør.

En tiårig dreng måtte overnatte på hospitalet til observation, efter at han på sin skole var blevet overfaldet med slag og spark af andre elever i en sådan grad, at der var blod i hans urin.

Den historie fortalte TV 2 mandag, og tirsdag anklager forældre skolen for ikke at gøre nok for at beskytte deres børn.

En af dem er Majken Adler, som er mor til en niårig dreng i 3. klasse på Borupgårdskolen, der ligger i Snekkersten ved Helsingør.

Hun vil ikke have hans navn og billede frem, fordi han onsdag i forrige uge blev overfaldet af fire elever fra 6. klasse, da han og nogle andre elever blev skubbet ned fra et legeredskab.

- Så er der fire drenge, der simpelthen går amok på min dreng, at det er hans skyld, de alle sammen er faldet ned, og de skubber til ham, kommer med grimme tilråb og sparker ham, siger Majken Adler til TV 2.

Generelt en god skole

Maiken Adler meldte episoden til skolen. Otte dage senere skete der en endnu værre episode i skolegården, da den tiårige dreng blev overfaldet i et frikvarter.

To kvindelige lærere på skolen blev også slået og sparket, da de forsøgte at stoppe drengene. Sagen førte til, at fire elever blev bortvist og meldt til politiet, som rejste sag mod tre af drengene i alderen 11-13 år.

Selvom der har været to episoder på kort tid, mener lederen af SSP-samarbejdet i Helsingør Kommune, at Borupgårdskolen generelt er en meget god skole. Han erindrer ikke, at der før har været så alvorlige sager på skolen, at de er blevet meldt til politiet.

- Det er en enestående sag, så vidt vi har kendskab til. Det er langt over stregen og selvfølgelig både meget ulykkeligt og meget voldsomt. Vi tager alle mulige former for afstand, og i den tid, jeg har været her, kan jeg ikke mindes, at vi har haft noget, der minder om den her sag på den skole. Og så børn i den alder - det gør det også endnu mere fortvivlende, at de er så små, siger Mikkel Müller til TV 2 om overfaldet på den tiårige dreng.

Kan ikke genkende billede af skolen

Udover de to overfald de seneste uger har skolens ledelse ifølge skoleleder Tanja Steffe Nøhr ikke modtaget underretninger om andre voldsepisoder på skolen.

Men det har der været, siger Lene Agertoft Petersen, der er mor til Clara, som ikke længere går på skolen. Hun blev trukket ud efter et halvt år med mobberier, slag og spark.

- Den sidste episode dannede de en rundkreds af 20 børn rundt om hende, hvor man tog en dreng fra 0. klasse og løftede ham op, så han kunne sparke hende. Og det var simpelthen dråben, siger Lene Agertoft Petersen til TV 2.

TV 2 har talt med flere forældre, som fortæller, at der har været problemer med vold på den nordsjællandske skole. Ifølge flere af forældrene kan problemerne skyldes, at der ikke er gårdvagter nok.

Ingen fra skolen ville torsdag stille op til interview, men skoleleder Tanja Steffe Nøhr skriver i en sms til TV 2, at hun på ingen måde kan genkende billedet af skolen som en institution præget af vold.

- Men historier fra elever og forældre tager jeg dybt alvorligt, når vi de næste dage skal have sikret, at episoden fra sidste uge og ugen inden aldrig gentager sig, skriver hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik