Føtex og Bilka fjerner hjemmesko med kaninpels: Ægte pels er uacceptabelt

Det er imod Salling Groups regler at have varer med ægte pels. Det var dyreværnsforeningen Anima, der opdagede kaninpelsen i hjemmeskoene.

Et parti med hjemmesko tilbagekaldes fra Føtex og Bilkas butikker. Det sker, efter at supermarkederne er blevet opmærksom på, at der er brugt kaninpels til skoen.

Det oplyser Salling Group, der står bag de to supermarkedskæder. Hjemmeskoen er en ballerina i strik med en kvast. Da hjemmeskoen er pyntet med kaninpels, bliver den tilbagekaldt.

Tilbagekaldelsen sker, fordi brugen af ægte pels er i strid med Salling Groups regler. Det er dog fuldt lovlig at bruge kaninpels.

Hjemmeskoen er solgt i et mindre parti i butikkerne.

- Vi har en klar politik, og vi accepterer ikke produkter, der er fremstillet af eller pyntet med ægte pels. Produktet er naturligvis ikke købt eller bestilt med ægte pels.

- Det er bestilt med pynte-kvast af polyester hos leverandøren, så også af denne årsag er forekomsten uacceptabel. Og derfor trækker vi skoene tilbage, siger Signe Jensen, produktchef på sko i Salling Group, i en pressemeddelelse.

Anima henvendte sig

Det er dyreværnsorganisationen Anima, der har gjort Salling Group opmærksom på, at der er brugt ægte kaninpels i skoen.

Signe Jensen fortæller, at hun er glad for, at Salling Group er blevet gjort opmærksom på pelsen.

- Vi kontrollerer løbende vores produkter, men vi vil selvfølgelig benytte anledningen til at gennemgå vores producerer og arbejdsgange samt kommunikationen med leverandører, deres produktion og mærkning, så vi tilsikrer, at vi fremover udelukkende har tekstilvarer, der overholder vores regler, udtaler hun i meddelelsen.

Kunder, der har købt hjemmeskoene, kan aflevere skoene tilbage i butikkerne - og få deres penge retur. Det kan ske uden forevisning af bon.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik