"Uundværlig" fødselschef gik i protest: Nu bakker kollegerne op

Rigshospitalets fødselschef Morten Hedegaard har sagt sit job op i protest mod travlhed og dårlige forhold. Det forstår hans kolleger godt.

Igennem 14 år har Morten Hedegaard været fødselschef på Danmarks største hospital, Rigshospitalet. Det er han ikke længere, for han har netop sagt sit job op, fordi forholdene er for dårlige og kollegerne har for travlt.

quote Vi deler Morten Hedegaards bekymring for afdelingens fremtid.

Lægekollegiet på Obstetrisk Klinik

Og hans kolleger er ikke sure på ham for at sige op. Tværtimod har Lægekollegiet på Obstetrisk Klinik netop udsendt en sympatierklæring med Morten Hedegaard.

- Vi deler Morten Hedegaards bekymring for afdelingens fremtid. Som lægekollegaer til Morten Hedegaard foruroliger det os, at man opadtil i systemet og fra politisk hold ikke har været tilstrækkelig lydhør overfor de relevante bekymringer, som Morten Hedegaard har udtrykt gentagne gange, skriver de blandt andet. 

Kunne ikke tolerere stigende travlhed

Morten Hedegaard siger onsdag til TV 2, at han er meget ked af at måtte sige sit job op. Men at travlheden, der blandt andet resulterede i en sur smiley fra Arbejdstilsynet, blev for meget for ham, så han måtte råbe op.

- Mit område, hvor det er hænder, det handler om, skal til at spare hænder. Og det er faktisk en stor frustration for en afdeling som vores og for mig selv personligt, siger han.

Og den bekymring ekkoer kollegerne altså nu.

- Skal vi fremover fortsat yde fødselshjælp af den høje kvalitet, som vi dagligt bestræber os på, må de nødvendige økonomiske rammer stilles til rådighed, lyder det.

Umuligt at erstatte

Ud over at gentage Morten Hedegaards kritik, så understreger Lægekollektivet også, at det bliver meget vanskeligt at finde en mand til at følge i fødselschefens fodspor.

quote Morten Hedegaard bliver, set fra et fagligt og kollegialt synpunkt, meget vanskelig - om ikke umulig - at erstatte.

Lægekollegiet på Obstetrisk Klinik

- Morten Hedegaard bliver, set fra et fagligt og kollegialt synpunkt, meget vanskelig - om ikke umulig - at erstatte. Morten Hedegaard er en kapacitet uden lige. Ekstremt fagligt velfunderet, empatisk og menneskelig i sin omgang med kollegaer, - og en patienternes mand i ordets bedste betydning.

- Vi er meget kede af, at det er kommet dertil, at Morten Hedegaard har valgt at tage sin afsked, skriver de.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik