Ferrarier for millioner beslaglagt ved dansk virksomhed

Beslaglæggelsen sker, uden at der er afsagt dom mod personer eller selskaber.

Tre røde Ferrarier blev i sidste uge løftet op på tre røde Falck-vogne og fragtet væk fra en virksomheds adresse på den københavnske vestegn.

Bag aktionen stod Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet (SØIK), der også er kendt som Bagmandspolitiet.

Beslaglæggelsen af bilerne skete i forbindelse med en sag om mulig momsunddragelse i en dansk virksomhed, som SØIK i øjeblikket efterforsker.

Det oplyser SØIK i en pressemeddelelse fredag, hvor de selv betegner aktionen som en "usædvanlig beslaglæggelse".

Værdien af sportsvognene bliver anslået at være over to millioner kroner, oplyser SØIK.

Foruden bilerne har SØIK i sagen også beslaglagt friværdien i en ejendom samt indestående på konti for flere millioner kroner.

Beslaglæggelse før dom

Bilerne er blevet fragtet til en hemmelig adresse. Her forbliver de, indtil der måtte blive rejst en eventuel straffesag mod det pågældende firma og personerne bag.

quote Normalt fortæller vi heller ikke vidt og bredt om den her slags aktioner, men det vakte en del opmærksomhed, da vi i sidste uge kørte gennem København med de tre Ferrarier

Michael Lichtenstein, vicepolitiinspektør SØIK

Når politimyndigheden allerede nu skrider ind og beslaglægger bilerne, sker det, fordi erfaringen viser, at mistænkte personer ofte forsøger at bortfjerne værdier, når de ved, at politiet har iværksat en efterforskning mod dem. Det fortæller vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein fra SØIK.

- Det er vigtigt for samfundet, at vi får sikret så mange værdier til statskassen som muligt, når muligheden foreligger – også selvom der endnu ikke er afsagt dom mod nogen personer eller selskaber, udtaler han.

Til TV 2 oplyser han, at der er mistanke om bedrageri for et tocifret millionbeløb uden dog at ville komme det nærmere.

Ferrarier vakte opsigt

Efterforskningen sker i samarbejde med Skattestyrelsen og er ifølge vicepolitiinspektøren stadig på et meget tidligt stadie. Han anslår, at der kan gå et halvt til et helt år, før SØIK forventer at kunne rejse tiltale mod de mistænkte.

Michael Lichtenstein oplyser til TV 2, at beslaglæggelserne er godkendt af retten, men at sagen indtil videre er ført ved lukkede retsmøder, så han kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse nærmere detaljer om efterforskningen.

- Normalt fortæller vi heller ikke vidt og bredt om den her slags aktioner, men det vakte en del opmærksomhed, da vi i sidste uge kørte gennem København med de tre Ferrarier, og det er årsagen til, at vi nu vælger at gå ud og fortælle, at det var os, der stod bag, siger vicepolitiinspektøren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik