FC Roskilde meldt til politiet i matchfixing-sag

Politiet undersøger om FC Roskilde har brudt straffeloven efter at have modtaget en anmeldelse fra DIF.

Sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde har taget en ny drejning.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har længe undersøgt klubben for matchfixing, og nu står det klart, at de har meldt klubben til politiet.

- Midt- og Vestsjællands Politi undersøger i øjeblikket en anmeldelse rettet mod fodboldklubben FC Roskilde. Da efterforskningen er i gang, kan politiet ikke udtale sig yderligere om indholdet i anmeldelsen, oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard i en mail til TV 2 SPORT.

DIF oplyser til TV 2 SPORT, at de inddrog politiet i sagen den 27. maj.

I en pressemeddelelse oplyser DIF nu, at politiets undersøgelse går på forhold, som måtte "stride med straffeloven", og at de selv fortsætter undersøgelsen af den del af sagen, der "alene strider mod bestemmelser i matchfixinglovregulativet, men ikke straffeloven".

- Samarbejdet med politiet og andre myndigheder er meget vigtigt for os. Politiet har nogle helt andre efterforskningsmæssige muligheder end os, og derfor er vi glade for, at Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at kigge nærmere på sagskomplekset, lyder det fra chefen for DIF's matchfixingsekretariat, Poul Broberg, der ikke har yderligere kommentarer.

Følger eksperts opfordring

Tirsdag opfordrede Chris Kronow Rasmussen, en af Danmarks mest vidende personer inden for aftalt spil i sportens verden, netop til, at sagen skulle overdrages til politiet.

quote Jeg synes, DIF skal samarbejde med politiet, der så skal samarbejde internationalt.

Christian Kronow Rasmussen

- Jeg synes, DIF skal samarbejde med politiet, der så skal samarbejde internationalt. Enten med det tyske politi eller med Europol, som også har en matchfixingenhed, sagde Christian Kronow Rasmussen til TV 2 SPORT.

Det viser det sig altså nu, at DIF allerede har gjort.

Opdateres...

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere