Engelsk avis: 17-årig dansker blandt verdens største fodboldtalenter

Lyngbys Jens Odgaard er med på nyeste udgave af den engelske avis The Guardians årlige liste over verdens største fodboldtalenter.

For tredje år i træk optræder en dansker på den engelske avis The Guardians årlige liste over verdens største fodboldtalenter, som man udarbejder i samarbejde med aviser verden over.

Det er Superligaklubben Lyngbys angriber Jens Odgaard, som er blevet fundet værdig til at komme med på årets liste, der tæller yderligere 59 unge spillere fra hele verden.

Som alle de andre spillere på listen er Odgaard født i 1999 - nærmere bestemt i marts - og i avisens digitale spalter sparer man ikke på de flotte ord om den 17-årige dansker.

"At blive sammenlignet med Marco van Basten er ikke nødvendigvis en god ting for en spiller på Jens Odgaards alder, men ikke desto mindre er hollænderen den spiller, som danskeren minder mest om.

Odgaard er en naturlig boksspiller med en meget farlig venstrefod. Han er fysisk stærk, har en god teknik og hans sans for at placere sig er superb; han har den der 'angriber-evne' til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, når bolden falder ned.

Han scorede i sin senior-debut for Lyngby, men er endnu ikke fast mand på holdet, og sluttede sin første sæson med tre optrædender som indskifter", skriver avisen, inden danskerens træner i Lyngby giver sin vurdering af Odgaard.

- Jens er et kæmpetalent på både den danske og europæiske scene, siger David Nielsen til Jyllands-Posten, som er den danske bidragyder til The Guardians liste, og uddyber:

- Han har alt, hvad en fodboldspiller skal have, for at blive en topspiller. Han er ligeglad med, hvem modstanderen er - han er bare sig selv på banen, og mentalt meget stærk.

Artiklen fremhæver dog også et par svagheder hos den unge Lyngby-angriber.

"Selvom han er 1,88 høj kan han stadig forbedre sit hovedspil, og så er han, i hvert fald endnu, en smule for 'étbenet'."

Jens Odgaard er ikke det første unge, danske fodboldtalent, som har fundet vej til The Guardians voksende liste.

I 2014 optrådte FC Midtjyllands Mikkel Duelund på listen, der dengang talte 40 navne, og i 2015 var der blevet plads til Dortmunds Jacob Bruun Larsen, som var med på det danske OL-landshold i Rio for to måneder siden, blandt de 50 udvalgte.

Også navnkundige, udenlandske spillere som Frankrigs Ousmane Dembélé og Norges Martin Ødegaard har kunnet finde sig selv på avisens liste i de forgange år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik